Continentiezorg

Incontinentiezorg of continentiezorg is bedoeld voor iedereen die problemen ervaart bij het ophouden van urine of ontlasting. In Nederland zijn dit ongeveer 1 miljoen (!) mensen. Ondanks het grote aantal mensen met incontinentie blijft dit onderwerp een taboe. Ook het dragen van hulpmiddelen wordt weinig besproken, terwijl dit voor veel mensen het ongemak verhelpt.

MediReva is er voor iedereen die een vorm van incontinentie heeft. We vertellen je graag meer. Via de links hieronder lees je over incontinentie, de verschillende vormen en de beschikbare hulpmiddelen.

27417
2289

Retentiezorg

Je hebt last van retentie wanneer het niet lukt om te plassen. De ophoping van urine in de blaas kan erg pijnlijk zijn en schade veroorzaken aan de blaas en de urinewegen. De retentie wordt vaak verholpen met een katheter. Dit is een buis die via de plasbuis in de blaas wordt gebracht.

MediReva is er al meer dan 40 jaar voor mensen met retentie en katheterdragers. Via de links hieronder lees je meer over de oorzaken en de verschillende materialen en hulpmiddelen.

9737
27424

Al onze hulpmiddelen vallen binnen de basisverzekering.

Plus ruim 50 andere zorgverzekeraars

  • Lees meer over vergoedingen, declaraties en machtigingen