Logistiek

MediReva beschikt over een groot, modern logistiek centrum van ruim 12.000 m2 met een hoge mate van automatisering. Met de grootste zorg verwerken onze logistieke professionals wekelijks ruim 10.000 orders.

De volgende werkzaamheden worden verricht binnen het logistieke centrum:

 • Lossen en palletiseren van goederen
 • Opslag, o.a. via Kardex verticale opslag- en liftsystemen
 • Orders picken en verzendklaar maken met geautomatiseerde orderpicking- en barcodescanningsystemen
 • Geautomatiseerde voorraadbeheer
 • 24-uurs distributie binnen Nederland
 • Distributie binnen de EU
 • Retourverwerking

 

Voor veel organisaties behoort het logistieke proces niet tot de kernactiviteiten. Het ontbreekt vaak aan expertise, maar ook het managen van de financiële implicaties vergt specialistische kennis. Het opzetten van een goed geoutilleerd en geautomatiseerd logistiek centrum of warehouse vergt ingrijpende resources. Binnen de medische sector biedt MediReva bedrijven dan ook haar fullfilment en logistieke dienstverlening aan. Alle hierboven genoemde diensten worden hierbij aangeboden.

Klantenservice

MediReva beschikt over een enthousiast en deskundig team van klantenservicemedewerkers. Dagelijks verwerken ze gemiddeld meer dan 2.500 telefoontjes. Zo zorgen ze ervoor dat onze klanten de juiste hulpmiddelen en verzorgingsmaterialen ontvangen. Het aantal binnenkomende telefoontjes loopt op piekdagen op tot 4.000. Ruim 98 procent van deze telefoontjes worden binnen 15 seconden beantwoord.

De afdeling klantenservice vormt het eerstelijns contact voor onze klanten. De afdeling is onderverdeeld in diverse sub(taak)groepen om specifieke vragen van klanten, maar ook zorgprofessionals goed te kunnen beantwoorden. Ze zijn daarvoor zorginhoudelijk getraind. Onze klantenservicemedewerkers blinken uit in klantgerichtheid. In veel gevallen weten zij direct wat onze klanten nodig hebben. Als diepgaandere zorgexpertise gewenst is, worden zij bijgestaan door onze binnendienstverpleegkundigen.

Als organisatie binnen de zorg wil je altijd optimaal bereikbaar zijn voor klanten en optimale klantgerichtheid bieden. Optimale telefonische bereikbaarheid en klantgerichtheid vergen echter een getrainde groep mensen, optimale bezetting, een professionele telefooncentrale en heldere SLA’s en rapportagemogelijkheden. MediReva biedt deze dienstverlening ook aan externe organisaties binnen de zorgsector. Denk hierbij aan:

 • Klantenservice
 • Dagelijkse telefoonverwerking – of alleen wanneer je naar ons doorschakelt
 • Telefonische orderverwerking
 • Telefonische helpdesk

Verpleegkundigen

MediReva is er voor je. Het waarmaken van deze belofte bereiken wij mede door onze specialistische kennis en persoonlijke manier van werken. Binnen MediReva is een team van gespecialiseerde verpleegkundigen actief, verdeeld over een binnen- en buitendienst.

Het team van binnendienstverpleegkundigen staat dagelijks zowel onze eindgebruikers als zorgprofessionals te woord. Ze vormen een gespecialiseerde vraagbaak voor de consument, maar ook voor de verpleegkundigen in ziekenhuizen en klinieken, huisartsen en medisch specialisten.

Daarnaast beschikt MediReva over een landelijk netwerk van regioverpleegkundigen en diëtisten in Nederland en België. De regioverpleegkundigen gaan op (zieken)huisbezoek voor advies, begeleiding en ondersteuning.

Alle medewerkers binnen deze afdeling zijn gediplomeerd verpleegkundige met specialismen als stoma, continentie, wond en voeding.

Revalidatietechniek

MediReva Revalidatie levert hulpmiddelen die mensen de juiste ondersteuning biedt om zo lang mogelijk hun zelfstandigheid te behouden. Producten als rollators, krukken, scootmobielen, rolstoelen, seniorenbedden en sta-op-stoelen zijn een kleine greep uit het ruime assortiment. Daarbij verzorgt ons revalidatiebedrijf ook woningaanpassingen.

Een gespecialiseerd en gekwalificeerd team van adviseurs, adaptatietechnici en monteurs adviseert, begeleidt en ondersteunt zorgconsumenten bij de ingebruikname van hulpmiddelen op het gebied van revalidatie en mobiliteit.

Onze technici plaatsen ook thuishulpmiddelen, zoals een wandbeugel, douchezitje of drempelhulp. In onze showroom in Maastricht ontvangen wij klanten om tot een oplossing te komen voor de zorgbehoeften die bestaan. Voor klanten die niet in de gelegenheid zijn om ons te bezoeken, bieden wij een vrijblijvende thuisdemonstratieservice.

Ben je op zoek naar gespecialiseerde kennis op het gebied van revalidatietechniek en mobiliteit, wil je mogelijkheden voor samenwerking bespreken of wens je meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan contact op met MediReva Revalidatie.