Lifestyle

Ziek ben je samen, niet alleen.

Vertel / Ziek ben je samen, niet alleen Gepubliceerd op 28 december 2021 Zorgen voor iemand die het moeilijk heeft én waar je om geeft. Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het toch niet altijd. Wij hebben een zestal verhalen op een rij gezet van kanjers die in 2021 door het vuur gingen voor hun geliefde. Lees de hartverwarmende verhalen van deze mensen hieronder nog eens terug:
Vechten als een leewin

Bijna twintig jaar kampte Anneke Trippenzee met tumoren in haar linkerbovenarm. En hoe pittig dat ook was, ze liet haar hoofd niet hangen. Iets waar haar vriendin Thea van Veenendaal veel respect voor heeft. Daarom verrast ze Anneke met de giftbox. Lees het hele verhaal.

“Zorgen om én voor ons zusje”

Hoe is het om op te groeien met een zusje dat chronisch ziek is? Voelt dat alsof je continu in de schaduw staat van de ander? Ben je altijd aan ‘het zorgen om’ én aan ‘het zorgen voor’? Enzo (19) en Sophie (15) Kok vertellen. Hun zusje Emma winnares van ‘The Voice Kids’ 2021 – heeft een MIC-KEY-button. Lees meer.

Zorgdragen voor je moeder

Starter op de arbeidsmarkt, grootste dromen en buitenlandse avonturen. Minou van den Nieuwendijk (24) is jong en gaat ervoor. Daarnaast draagt ze ook nog eens zorg voor haar moeder Bianca (53) vanwege haar longaandoening COPD. Hoe doet ze dat? Lees haar verhaal hier.

Als je altijd ‘aan’ moet staan

Hoe is het als je zoon een ziekte heeft die slechts tien anderen ter wereld hebben? Teun Lagendijk (9) is geboren met het zeer zeldzame Carey-Fineman-Ziter (CFZ) syndroom. Een chronische spieraandoening met een grote impact, zowel op hem zelf als voor het gezin. Maar het maakt Teun ook tot de unieke jongen die hij is, aldus zijn moeder Corry van Ginhoven (43). Lees het hele verhaal.

Ziek ben je samen, niet alleen

Kees Musch is herstellende van een herseninfarct. In zijn leven kreeg hij al ongelooflijk veel op zijn bordje. Met de giftbox van MediReva beurt zijn vrouw Joke la Roi hem op. Lees het hele verhaal.

 

Wie laat jij in 2022 stralen?

MediReva geeft ook komend jaar weer giftboxen weg. Wie is jouw steun en toeverlaat en heeft daarom volgens jou zeker zo’n giftbox verdiend? Geef hem of haar op!