Mobiliteit

Ziek ben je samen, niet alleen

Vertel / Opfleuren met een giftbox Gepubliceerd op 07 mei 2021 Kees Musch is herstellende van een herseninfarct. In zijn leven kreeg hij al ongelooflijk veel op zijn bordje. Met de giftbox van MediReva beurt zijn vrouw Joke la Roi hem op.
Joke (62): “Mijn man heeft in zijn leven onvoorstelbaar veel meegemaakt. De ziekte van Hodgkin op zijn 15e, de ziekte van Lyme op zijn 23e, een rolstoel op zijn 37e… Keer op keer moest hij vechten om weer een beetje een normaal leven te leiden. In 2014 kreeg Kees blaaskanker. We hebben jaren zitten tobben met drains, infecties, bloedverlies en transfusies. Een jaar geleden knapte hij dankzij een ‘allium stent’ eindelijk echt op. Terwijl iedereen door corona aan huis gekluisterd was, voelden wij ons vrijer dan we lange tijd hadden gedaan. Elke dag trokken we er met de fiets op uit. Wat hebben we genoten! De rust duurde niet lang.”

“Terwijl iedereen door corona aan huis gekluisterd was, voelden wij ons vrijer dan we lange tijd hadden gedaan”

Leven op z’n kop

“Afgelopen juni werd de tweede stent geplaatst. Een week na de ingreep kreeg Kees een herseninfarct, als gevolg van het tijdelijk stoppen met bloedverdunners. Ik zal nooit vergeten hoe ik hem aantrof in bed. Kees sloeg wartaal uit, zijn linkerarm was slap, zijn mondhoek hing scheef. Ik kan er nog om huilen… Met gillende sirenes werd Kees afgevoerd. Twee dagen later kreeg ik een andere man weer thuis: vergeetachtig, uitgeput, gauw in de war. Opnieuw stond zijn leven totaal op de kop.
Inmiddels gaat het wat beter met hem. Laatst heeft hij nieuwe remblokjes op zijn handbike gezet, zodat we er dit voorjaar hopelijk weer op uit kunnen. Samen maken we er altijd weer het beste van. Ik heb veel bewondering voor Kees zijn doorzettingsvermogen. En als hij af en toe toch aan zijn plafond zit, trek ik hem er weer doorheen. Door een klusje te bedenken, te gaan fietsen of wandelen. Of nu door hem op te beuren met de giftbox.”

Door dik en dun
Kees (61): “Ik vind het geweldig dat Joke me zo heeft verrast! Het raakt me enorm. Weet je, je leeft je leven met alle dingen die op je pad komen. In mijn leven heb ik veel tegenvallers gehad. Natuurlijk, dat voelt soms oneerlijk. Maar het helpt niet om daarin te blijven hangen. Dus ga je door. Joke is me in al die tijd tot grote steun geweest. Ze is mijn alles, mijn maatje door dik en dun. Al veertig jaar! Gelukkig hebben we ook heel veel mooie tijden gehad samen. Bijvoorbeeld tijdens onze prachtige kampertochten door Noorwegen en Zweden. En wat hebben we veel lol gehad van onze gezamenlijke passie voor curling. Een ideale sport voor ons, want het is geschikt voor rolstoelers én niet-rolstoelers. Zodra corona en mijn gezondheid het toelaten, pakken we dat weer op.”
DOE MEE
Wil jij ook iemand verrassen met de giftbox? Geef hem of haar op en vertel ons waarom diegene dit verdient.