Lifestyle

``Wees proactief, óók wanneer je werkgever niet met jouw ziekte om kan gaan``

Vertel / Chronisch ziek & werken #4: tips van het UWV Gepubliceerd op 16 september 2019 Werken: je wil wel, maar je lijf doet niet altijd mee. Toch kan (chronisch) ziek zijn en een baan hebben, heel goed samengaan. In deze serie geven experts handige tips. Dit keer: het UWV.
  1. Wees proactief. Ook wanneer je werkgever niet met jouw ziekte om kan gaan. Het helpt de dialoog hierover aan te gaan.
  2. Passend werk. Weet dat het ook de verantwoordelijkheid van de werkgever is om passend werk voor je te vinden. Bespreek dit met de bedrijfsarts.
  3. Kom je er niet uit met je werkgever? Je kunt een deskundigenoordeel aanvragen waarin gekeken wordt of je werkgever voldoende aan re-integratie doet. Het is hiervoor verstandig om alle correspondentie met je werkgever en bedrijfsarts te bewaren.
  4. Sta open voor suggesties vanuit het bedrijf. Ben jij bereid wat voor een ander te doen, dan werkt dat vaak wederzijds. En let erop, het is belangrijk dat je energie van je werk krijgt in plaats van dat het energie kost. Bron: https://perspectief.uwv.nl/artikelen/chronisch-ziek-tips-voor-werken

Op zoek naar meer praktische adviezen op het gebied van werk? Klik hier voor deel 1 van het dossier chronisch ziek zijn en werken. Deel 2 is hier te vinden, deel 3 lees je hier.