Lifestyle

Yay, wát een goed idee!

Hoe kunnen we het leven met diabetes makkelijker, handiger of zorgelozer maken? Die vraag stond centraal tijdens Het Beste Diabetesidee. Het Diabetes Fonds stimuleert met deze wedstrijd praktische oplossingen waarmee mensen met suikerziekte op de korte termijn geholpen zijn.
Handige brochure voor anderstalige diabetespatiënten
Zo won Els van Beek-Van Kampen met haar plan voor een aangepaste voedingsbrochure voor mensen met diabetes die laaggeletterd zijn of anderstalig. Op die manier wordt bijvoorbeeld voor niet-Westerse patiënten duidelijker wat je beter wél en wat níet kunt eten als je diabetes hebt.

Magazine voor jongeren bij diagnose
Ook Sanne van Beem en Anne Jacobs van Stichting ééndiabetes vielen in de prijzen. Zij bedachten een gratis diagnosemagazine, dat bomvol ervaringsverhalen staat voor jongvolwassenen die onlangs te horen hebben gekregen dat ze diabetes type 1 hebben.

Gefeliciteerd!
Twee schitterende ideeën, vinden wij. Gefeliciteerd Els, Sanne en Anne! Zij krijgen van het Diabetes Fonds een aanzienlijk geldbedrag om hun ideeën daadwerkelijk waar te maken. Veel succes!

Ervaringsverhalen
Ook MediRea laat graag ervaringsdekundigen aan het woord. Zo vertelt Anouar (24) op dit platform over hoe het is om als diabeet te vasten tijdens de Ramadan. En Saskia (29) over haar leven in Japan met diabetes. Wil jij jouw verhaal delen? Graag! Laat het ons weten.