Lifestyle

Een paar mooie en persoonlijke verhalen van 2021. Speciaal voor jou.

Vertel / 2021: Enkele persoonlijke verhalen op een rij Gepubliceerd op 27 december 2021 2021 zit er bijna op. We snellen met z’n allen naar een splinternieuw jaar vol nieuwe kansen. Maar eerst kijken we nog even terug op enkele persoonlijke verhalen van het afgelopen jaar. Want ook in 2021 waren er weer prachtige en  emotionele verhalen. Verhalen waar we misschien nog even wat kracht of inspiratie uit putten, om het nieuwe jaar vol goede moed te beginnen.
Hoe doe je dat, als één kind extra aandacht nodig heeft?

Het leven met vier kinderen vraagt sowieso al om een strakke organisatie. Als één van die kinderen ook nog wat extra zorg nodig heeft, dan wordt het er allemaal niet makkelijker op. Bekijk de video.

Samen diabetes de baas

Twee kinderen in één gezin met diabetes type 1: in het gezin Heijneman weten ze daar alles van. Zowel Amber (17) als haar broertje Xander (9) hebben suikerziekte. Voor moeder Corine reden om zich grondig in deze ziekte te verdiepen. En vooral ook: een nieuwe leefstijl in het gezin te introduceren. Lees hier haar verhaal.

Lingeriemodel Lynn doorbreekt taboe

Ze ging viraal met de HEMA-ondergoedcampagne, waarin haar stoma duidelijk te zien is. Ook in haar dagelijks werk als content creator en social media coach schroomt Lynn Quanjel (28) er niet voor om haar hulpmiddel bespreekbaar te maken. Lees haar hele verhaal hier.

“Wees de held van je eigen leven”

Het was haar grote droom om bij Ajax te spelen. Botkanker op haar elfde gooide roet in het eten. Maar Bo Kramer liet het er niet bij zitten. Inmiddels is deze 22-jarige professioneel rolstoelbasketbalster – en schittert ze deze zomer tijdens de Paralympische Spelen in Tokio! Lees haar verhaal.

Vooroordelen over stoma te lijf

Stinkt een stoma? Kun je nog seks hebben met stoma? Met een stoma hoef je zeker niet meer naar het toilet? Heb je een stoma, dan heb je één van deze vooroordelen vast wel voorbij horen komen. Hoog tijd dus om eens korte metten te maken met deze ideeën. Bekijk de video.

De impact van een medische misser

Van verpleegkundige naar (chronisch) patiënt: het overkwam Renate Everste (61). Door een medische misser worstelt zij dagelijks met (zenuw)pijn en werd zij incontinent. Ze schreef een boek over haar ervaringen: Robot dokter had zijn dag niet. “Ik wil dat andere patiënten dit leed bespaard blijft. En dat zorgprofessionals wakker worden geschud.” Lees haar verhaal.

 

 

Vertel jouw verhaal

Voor Vertel… zijn we voortdurend op zoek naar mensen met een mooi verhaal – hoe klein of groot ook. Immers, iedereen heeft wat te vertellen! Ken jij iemand die graag wil meewerken aan een artikel? Of misschien wil je wel je eigen verhaal vertellen? Stuur dan een mailtje naar vertel@medireva.nl.