Lifestyle

Klaar voor het voorjaar!

1. Vraag toestemming aan specialist of huisarts
Ga je dit voorjaar de hort op? Overleg altijd met je specialist of huisarts of je op vakantie of een weekendje weg mag. Als je toestemming krijgt, vraag dan ook altijd om een medische verklaring. Indien je naar het buitenland gaat, is het slim deze ook in andere talen te laten vertalen.

2. Neem voldoende reservemateriaal mee
Als je de deur uitgaat, neem dan voldoende materiaal mee. Ga je een weekendweg of een weekje op vakantie? Verdeel dan je materiaal over meerdere koffers/tassen. Zo voorkom je dat je opeens zonder komt te zitten.

3. Let op met lang in de auto zitten
Een flinke rit maken met de auto? Bewaar je materiaal in een koelbox (zonder ijselementen) of in een geïsoleerde koffer of tas.

4. Neem contact op met de luchtvaartmaatschappij
Als je gaat vliegen, geef dan tijdig aan bij de luchtvaartmaatschappij dat je wondmateriaal nodig hebt en dus meer bagage. Vaak krijg je dan toestemming om meer handbagage mee te nemen.

5. Vermijd in het buitenland het gebruik van kraanwater
Waar je ook bent, spoel je wond altijd met flessenwater. Breng dit op temperatuur met bijvoorbeeld een (zelf meegenomen) waterkoker.

6. Vraag om waterafstotend beschermingsmateriaal
Als je wilt zwemmen, overleg dit dan van tevoren met je specialist of huisarts. Vraag ook aan hem of haar of ze je waterafstotend beschermingsmateriaal kunnen voorschrijven.

7. Pas op met de zon
Zorg ervoor dat je wond niet vol in de zon komt. Dek ’m af met een lichte handdoek. Neem een parasol of ga onder een luifel of afdakje zitten.

MediReva heeft speciaal materiaal voor zwemmen voor je, onder de voorwaarde dat je dit ook voorgeschreven krijgt. Klik hier om dit te bestellen.