Interview

Kunst als uitlaatklep

Vertel / Kunst als uitlaatklep Gepubliceerd op 15 juni 2021 Schilderen, fotograferen, tekenen, beeldhouwen of welke vorm van kunst dan ook kan echt helend werken. Als een therapie. Dat deed het ook voor Oscar, Jurjen en Judith. Kunst was en is voor hen een creatieve uitlaatklep.
Krachtige kunst over kanker
Toen zelfstandig kunstenaar en grafisch ontwerper Oscar van der Linden (63) darmkanker had, stond zijn wereld even stil. Zijn uitlaatklep was – hoe kan het ook anders – zijn kunst. Zo maakte hij creatieve objecten, met als inspiratie zijn ziekte(proces). Lees meer.
Op zoek naar veerkracht
Jurjen van Houwelingen (38) was jarenlang eigenaar van een succesvol internetbedrijf en daarnaast blogger en spreker. Een zwaar herseninfarct eind 2017 gooide zijn leven compleet overhoop. Schilderen speelde een belangrijke rol bij het vinden van zijn veerkracht. Lees meer.
De kracht van creativiteit
Dat creativiteit je leven een boost kan geven, daar weet Judith in de Bosch (54) alles van. Zes jaar geleden kreeg zij borstkanker. Het maken en vooral bewerken van foto’s werd een uitlaatklep. Inmiddels is er zowel uit binnen- als buitenland veel interesse in het werk van deze ‘visuele dichteres’. Lees meer.