Diabetes

Elke dag is een feestje

Vertel / Suikervrij door het leven Gepubliceerd op 22 oktober 2020 Presentatrice en actrice Jessica Mendels ontdekte tijdens haar zwangerschap dat ze MODY heeft, een zeldzame vorm van diabetes. Ook haar dochter Ilse bleek het te hebben. Sindsdien gaat het gezin suikervrij door het leven en startte Jessica een online platform om anderen te inspireren.
“Pannenkoeken. Voor menig kind een traktatie, voor mijn gezin vrijwel dagelijkse kost. Ongezond, hoor ik je nu denken? Integendeel! Dankzij de havermelk, biologische eieren en het volkoren speltmeel krijgen mijn twee dochtertjes en ik iedere ochtend een hele hoop goede bouwstoffen binnen. Een goed begin van de dag dus, letterlijk én figuurlijk! Gezond eten is helemaal mijn ding. Zeker sinds ik weet dat ik MODY (Maturity-Onset Diabetes of the Young) heb. Sindsdien gaat ons gezin suikervrij door het leven. Zielig? Wel nee. Voedzaam en suikervrij eten kan echt heel lekker zijn. Zeker als je niet te beroerd bent om te experimenteren. Dat bewijzen mijn pannenkoeken maar weer! En aangezien mijn jongste dochter Eva Keesje een koemelkallergie heeft, kan zij er ook lekker van smikkelen.”

Om te smullen: suikervrije pannenkoeken
“Het leven moet een feestje zijn. Dat heb ik van mijn vader meegekregen, hij was een bekende clown en goochelaar. Hij liet me zien hoe belangrijk het is om lol in je leven te creëren. Vroeger woonde hij in de woning onder ons. Het gebeurde weleens dat als hij aan het bakken was, in zijn tuintje ging staan en dan met de koekenpan een pannenkoek zó omhoog naar mij gooide, op het balkon. Hilarisch natuurlijk. Helaas is mijn lieve pap in 2015 overleden. Ik mis hem nog elke dag. Het pannenkoekenontbijt is niet alleen de perfecte strategie om mijn kinderen ’s ochtends een gezonde maaltijd voor te zetten (en ervoor te zorgen dat ze hun bord leegeten), maar zeker ook een manier om mijn vader en zijn levensfilosofie te eren. Mijn meisjes kunnen dan wel geen pannenkoeken krijgen van hun opa, maar ík kan het ze wél geven. En dan ook nog eens een voedzamere variant, en hen daarbij en passant kennis (door)geven over gezonde voeding. Hoe mooi wil je het hebben…”
Meer weten over suikervrij door het leven gaan? Kijk hier voor Jessica’s gezonde en suikervrije recepten.