Vervolgens hebben we 24 proefkokers gehad die alle recepten uitprobeerden voor ons. Ook heb ik maandenlang twee keer in de week hapjes gebracht naar het Paramedisch Centrum. Daar proefden COPD-patiënten, cliënten met MS en Parkinson de gerechten en noteerden we hun bevindingen. Hoe was de smaak? Hoe was het mondgevoel? Met lijsten vol feedback gingen we terug tot de recepten écht af waren. Uiteindelijk hebben we meer dan zeventig recepten in ons kookboek opgenomen, van soepen, hoofdgerechten, desserts tot cakejes en brownies.”
Ben je overigens volledig afhankelijk van drinkvoeding dan is het niet mogelijk om alle drinkvoeding in gerechtjes te verwerken. Het lukt mij maximaal zo’n 2-3 flesjes per dag in gerechten te verwerken. De overige flesjes drink ik zo nog op. Het is echt bedoeld als variatie in smaak, geur en kleur.”
Ook hebben we gezorgd dat de recepten niet al te moeilijk zijn. Je hoeft er dus niet uren voor in de keuken te staan. Dat is voor mensen met beperkte energie wel zo handig. Overigens kun je drinkvoeding in de recepten ook vervangen door bijvoorbeeld melk, slagroom of andere producten.”
Zelf aan de slag met de inspirerende recepten met medische drinkvoeding uit het kookboek Sterk (€24,99 Karakter Uitgevers)? Je vindt het boek hier.