Voeding

Griekse godenlunch met spinazie en feta

Vertel / Griekse godenlunch met spinazie en feta Gepubliceerd op 12 december 2020 Nadia (24): ’Voor als je eens wat anders wilt en genoeg hebt van al die soepen, papjes en pureetjes. Dit snelle hartige gerechtje is natuurlijk net zo lekker om voor het avondeten te maken.’
Bereidingstijd: [klokje 15 minuten] plus 15 minuten wachttijd

Benodigdheden voor 2 porties:

  • 1 eetl. olijfolie, plus extra voor invetten ovenschaaltje
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 200 gr diepvriesspinazie, ontdooid
  • 50 gr geraspte geitenkaas
  • 100 gr fetakaas, verkruimeld
  • 2 eieren
  • 1 eetl. peterselie
  • 1 eetl. oregano
  • 125 ml Nutridrink compact neutraal of Fortimel
  • snufje witte peper
  • Keukenhulpje: ovenschaal met een inhoud van 1 liter

Ga als volgt te werk
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwarm de olie in een pan en bak de uien 5 minuten op matig vuur. Ze moeten zacht en lichtbruin gekleurd zijn. Voeg de knoflook, spinazie, ¾ van de geitenkaas en ¾ van de fetakaas toe. Zet het vuur laag en laat zoveel mogelijk vocht verdampen.

Klop met een garde de eieren los in een mengkom. Roer de peterselie, oregano, Nutridrink of Fortimel en peper erdoor. Schep alles uit de pan over in de mengkom. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper. Giet het mengsel in de ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas.

Bak het gerecht ca. 15 minuten in het midden van de oven, totdat de kaas goudbruin kleurt. Het gerecht mag in het midden niet meer wiebelen als je met het rooster schudt.

Lekker met een geroosterd pitabroodje.

Voedingswaarden per portie
Energie 533 kcal/2226 kJ/vet 33,4 g/eiwit 29,7 g/koolhydraten 25,2 g/vezels 3,7 g/zout 2,7 g
Allergenen: melk, lactose, soja, ei