Benodigdheden voor 4 porties:
Je kunt 100 gram bloem gebruiken in plaats van 70 gram kokosmeel, maar de smaak wordt dan minder intens. Kokosmeel neemt meer vocht op dan bloem. Daarom heb je er minder van nodig.
Mix de ingrediënten van beide mengkommen kort op hoge snelheid. Verdeel het beslag gelijkmatig over de pruimen. Bak de cake in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar. Laat de cake in de vorm 5 minuten afkoelen op een rooster. Maak met een mes de randen los van de vorm en draai deze om, zodat de pruimen aan de bovenkant liggen. Bestrijk deze met verwarmde pruimenjam, dat smeert wat gemakkelijker uit.
[Invriezen: geschikt]
Voedingswaarde per portie
Energie 366 kcal/1534 kJ/vet 19,2 g eiwit 8,7 g//koolhydraten 35,4 g/vezels 7,9 g/ zout 0,13 g
Allergenen: melk, lactose, ei