Voeding

Lang leve de insulinepomp!

Vertel / Dat een apparaatje als een insulinepomp zo’n verschil kan maken! Gepubliceerd op 30 april 2018 Insuline spuiten en pillen slikken. Als je diabetes hebt, ontkom je er niet aan. Maar voor Annemarie Bevers leverde dat nogal wat nare bijwerkingen. Een insulinepomp bood uitkomst.

“Diabetes komt veel voor in mijn familie. Dus toen ik op mijn veertigste de diagnose kreeg, was dat niet echt verrassend. Eerst kreeg ik pillen, daarna ging ik over op insuline en pillen. Maar daarvan schoot mijn bloedsuikerspiegel van hoog naar laag. Ondanks mijn drukke baan speelde diabetes een grote rol in mijn leven. Ik was continu bezig met bloedprikken, insulinespuiten, snel druivensuiker eten en ga zo maar door. Ik kon zomaar onwel worden. Daarbij ontnam vermoeidheid mij alle levenslust. Levenslust die mij juist zo kenmerkt!”

Pijnlijke vingers van het prikken
“Gelukkig bracht precies die daadkracht mij verder. Ik ging dan ook zelf op zoek naar andere oplossingen omdat mijn leven zo beperkt werd. Zo had ik dikke, pijnlijke, blauwe vingers had van het vele prikken. Hoewel ik eigenlijk niet in aanmerking kwam voor een insulinepomp, heb ik aangedrongen. Waarom moet ik beperkt worden? Omdat ik niet in ‘het protocol’ pas? Het hulpmiddel dat mijn leven zoveel prettiger kon maken – een insulinepomp – wás er gewoon!”
Gered door de insulinepomp
“Gelukkig dacht de internist met mij mee en kreeg ik de pomp. Het verschil? Gedurende de dag worden nu, via een infuus, automatisch juiste hoeveelheden insuline in mijn lichaam gespoten. Alleen op eetmomenten moet ik gegevens zoals bloedsuiker, insuline en koolhydraatratio invoeren, waarna de pomp de toevoer aanpast. Ik heb nu zelfs ook een sensor op mijn arm die de gegevenspermanent registreert. Dankzij de insulinepomp sta ik weer energiek in het leven. Ik werk fulltime als directeur van Gilde Amsterdam, heb verschillende nevenfuncties, reis veel en voel niet die constante onzekerheid over allerlei vervelende symptomen. Dit kan een apparaatje dus met je doen! En dat maakt me ontzettend blij.”
Benieuwd wat MediReva voor jou kan betekenen als je diabetes hebt? Kijk dan eens hier.