Lifestyle

Zomers erop uit!

Vertel / 9 x zomerse activiteiten Gepubliceerd op 21 juni 2019 Doen, zien en lezen. Vertel… zet de leukste binnen- en buitenactiviteiten voor deze zomer voor je op een rij.
Wildlands: op wereldexpeditie in één dag
Stel je voor dat je door de mysterieuze groene wereld van de jungle reist. Daarna op safari gaat in de savanne. En ten slotte geniet van de koude kusten van het poolgebied. Bij Wildlands in Emmen kan het allemaal op één dag! In het themapark ontdek je nieuwe werelden en sta je oog in oog met wilde dieren. Een mooie mix aan avontuur, natuur en cultuur!

Goed om te weten: Wildlands is voor een groot deel rolstoeltoegankelijk. Omdat niet álle attracties geschikt zijn voor mindervaliden, krijgen zij een korting op de entreeprijs.
www.wildlands.nl

Met de rolstoel naar zee
Ook met de rolstoel kan je een dagje onbezorgd naar het strand. Op deze kustlocaties in Nederland zijn verharde paden aangelegd tot aan de vloedlijn:
  • Scheveningen: De Waterreus, Carlton Beach Hotel en Grand Plage
  • Kijkduin: Strandtent 14, La Cantina en People
  • Hoek van Holland: De Zeebries
  • Renesse: Our Seaside
  • Texel: Paal 28

Bij veel Nederlandse strandpaviljoens zijn speciale strandrolstoelen beschikbaar. Benieuwd waar? Bekijk deze ‘Strandrolstoelen aan de Nederlandse kust’ dan hier.

Bijzonder overnachten in een boomhut in Drenthe
Slapen tussen de bomen, wakker worden met de vogels en ontbijten op grote hoogte. Klinkt goed? Dan is een overnachting in een boomvilla misschien wel iets voor jou. Op verschillende landgoederen, campings en vakantieparken in Drenthe kun je een boomhut huren. Van klein tot groot. En van avontuurlijk tot luxe.

Drenthe.nl/boomhutten

Zwemmen met een stoma
De zomer is per uitstek het seizoen om lekker te zwemmen. Voel je je ongemakkelijk met je stoma? Er is speciale zwemkleding verkrijgbaar waarbij je stoma minder opvalt. Ook kun je bij MediReva kleine stomazakjes bestellen. Ideaal voor onder een zwembroek, badpak of bikini!
www.matema.com
Dankboek: dagboek voor een tevreden leven
Dankbare mensen zijn gelukkige mensen. Daarom heeft Ernst-Jan Pfauth het Dankboek gemaakt. Hierin kun je elke dag drie dingen opschrijven waar je dankbaar voor bent. Volgens talloze studies word je van dit dagelijkse ritueel optimistischer, tevredener én socialer. Met 56 pagina’s om te lezen en 192 om zelf te vullen. Dankboek kost € 15,- en is uitgegeven door De Correspondent

We mogen drie exemplaren van het Dankboek weggeven! Wil je kans maken op dit mooie boek? Mail dan naar vertel@medireva.nl en vertel waar jij dankbaar voor bent.

Eeuwenoude tuinen in het Rijksmuseum van Oudheden
Tuinen van weleer komen tot bloei in de zomertentoonstelling ‘Middeleeuwse Tuinen – Aardse paradijzen in oost en west’ van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. De tentoonstelling vertelt het verhaal van planten, kruiden en bloemen. In zowel de middeleeuwen als Europa en het Midden-Oosten. Met onder andere manuscripten, bloementapijten, schilderijen, opgegraven tuingereedschap en tegeltableaus. Ook kun je in een game je eigen tuin ontwerpen.

www.rmo.nl

Boekentip: Dit is een goede gids
Wil je duurzamer leven, maar weet je niet hoe? Dan is Dit is een goede gids van Marieke Eyskoot iets voor jou. Het staat vol met praktische tips en verrassende weetjes. Ook bevat het slimme oplossingen en fijne adresjes voor iedereen die wil bijdragen aan het behoud van onze wereld. Van supersimpel je eigen gezichtsmasker maken tot het kopen van kromme komkommers.

Dit is een goede gids kost € 22,- is uitgegeven door Boekerij.

De paradijselijke polder van De Millingerwaard
Een mooie wandeling vanaf het kerkje in Kekerdom – dwars door natuurgebied De Millingerwaard – brengt je naar de Millinger Theetuin. In dit verscholen paradijs geniet je van een lekker ontbijt, lunch of high tea. In de zomer gaan op vrijdagavond de tafels aan elkaar en schuif je aan bij een table d’hote met vegetarisch menu.

Let op: de Millinger Theetuin is alleen per voet of fiets te bereiken.

Millingertheetuin.nl

De Parade: zomers theaterfestival
Deze zomer toert het rondreizende theaterfestival de Parade weer door Nederland. Hier vind je maar liefst zo’n 80 korte theater-, dans-, mime- en muziekvoorstellingen. Laagdrempelig en gezellig! Ook voor kinderen is er een uitgebreid programma. De Parade komt naar Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam.

Deparade.nl