Lifestyle

Doen dit voorjaar: 5 leuke uitjes

Vertel / 5 leuke voorjaarsuitjes Gepubliceerd op 01 mei 2021 Doen, zien en beleven. Vertel… zet de leukste activiteiten voor dit voorjaar op een rij.

Door actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus kunnen beschikbaarheid, openingstijden en andere informatie afwijken. Kijk daarom altijd eerst op de website van de activiteit voor je op pad gaat.

1. Pluk je eigen boeket
Heb je zin om naar buiten te gaan, wat leuks en creatiefs te doen om dan ook nog met een leuk aandenken naar huis te gaan? Pluk je eigen boeket in een bloemenpluktuin. Er zijn er verschillende in Nederland, kijk voor een overzicht op Pluktuinen. En naast bloemenplukken is er vaak ook nog veel meer entertainment.
2. Op kraamvisite bij lammetjes
Bij de lente horen lammetjes. Het is zo leuk om ze te zien springen en spelen in de wei. Je kunt de lammetjes ook van dichtbij bekijken en zelfs aaien tijdens zogenoemde Lammetjesdagen. Kijk op Natuurmonumenten of er een schaapskooi of kinderboerderij bij jou in de buurt zijn deuren opent.
3. Wijngaarden van de lage landen
Nederland heeft veel moois te bieden, zoals wijngaarden. Voor een wijnproeverij hoef je de grens dus niet meer over. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Betuws Wijndomein in Gelderland, de beste wijngaardenier van de lage landen. Naast een traditionele wijnproeverij kun je hier ook een wijnpicknick of wijnmaakworkshop reserveren.
4. The Art of the Brick
De bejubelde expositie The Art of the Brick is tijdelijk te zien in Amsterdam. Bewonder een zes meter lang T-Rex skelet of beroemde kunstwerken van Da Vinci en Rembrandt in 3D. Allemaal gemaakt van LEGO-steentjes. Voor deze expositie werden meer dan één miljoen steentjes gebruikt.
5. Gluren naar dure wagens
Schitterende klassieke Porsche’s, Alfa’s en Bentley’s doen ieder jaar mee aan de oudste autorally van Nederland: Tulpenrallye. Langs de route, die start in Frankrijk en via Duitsland en België eindigt in Valkenburg, gluur je naar de mooiste wagens. De finish bij Chateau St. Gerlach is een happening op zich. Nog wel even geduld, want door de coronapandemie is de rally verplaatst van het voorjaar naar oktober 2021.