Lifestyle

Vrolijk Pasen! Maar dan net wat gezonder.

Vertel / Vrolijk suikervrij Paasfeest! Gepubliceerd op 18 maart 2021 De paaseitjes liggen dan misschien al maanden in de supermarkt, de paashaas is nu pas echt in aantocht. Duik je dit jaar zelf de keuken in om de lekkerste dingen op tafel te zetten voor de paasbrunch? Misschien denk je dan direct aan die traditionele paasstol of iets met chocolade. Heerlijk, maar boordevol suiker. Daarom hebben wij voor jou een aantal lekkere maar verantwoorde lekkernijen op een rijtje gezet. Zo maak jij straks zelf in een handomdraai je eigen paaseitjes. Vrolijk Pasen!
Paaseieren zonder suiker
Een Pasen zonder paaseitjes kan natuurlijk eigenlijk niet. En het hoeft ook niet! Blij Zonder Suiker zette namelijk 3 makkelijke recepten voor je op een rij om zelf de lekkerste suikervrije paaseitjes te maken. Een paaseitje met pindakaasvulling, kokosvulling of zelfs een witte-chocolade variant. Dat wil je toch?!
Maak je eigen paaseitjes.
Koolhydraatarme Paasstol
Nog zo’n lekkernij die onlosmakelijk verbonden is met het Paasfeest, dé paasstol. De varianten van de bakker of supermarkt zitten vaak boordevol suiker, smaakversterkers en koolhydraten. Voedzaam & Snel kwam daarom met een recept voor een voedzame en koolhydraatarme paasstol. Genieten maar!
Maak je eigen paasstol.
Suikervrije scones
De Engelsen staan nou niet bepaald bekend om hun lekkere eten. Maar als het over de welkbekende ‘high tea ‘gaat dan kunnen ze er wat van. Wat dacht je van de Britse scone? Een begrip en ook een heerlijke toevoeging aan je Paasbrunch. ‘Home of a Foodie’ maakte voor jou een suikervrije variant mét clotted cream. Let’s go!
Maak je eigen scones.
Voedzame ei-bacon muffins
Met Pasen is het niet alleen maar zoet wat de klok slaat. Zet ook zeker een hartige lekkernij op tafel. Bijv. de ei-bacon muffin van Voedzaam & Snel. Een muffin met bacon of ontbijtspek, kaas én ei. Leuk om te maken, suikerarm en lekker voedzaam. Wat wil je nog meer?!
Maak je eigen ei-bacon muffins.

Gezonde zalm-spinazierolletjes
Nog zo’n lekker klein gerechtje voor op de Paastafel. Dat zijn de zalm-spinazierolletjes van het Diabetes Fonds, want iets met vis ontbrak nog in ons lijstje. En een beetje groente kunnen we ook wel gebruiken. Deze rolletjes zijn eenvoudig te maken en zijn een heerlijke afwisseling tussen al dat zoete geweld. Rollen maar!
Maak je eigen zalm-spinazierolletjes.
Suikervrije mango chutney
Heb je het (Paas)brood al in huis? Maak dan je eigen verantwoorde beleg. Met deze zelfgemaakte mango chutney van Beaufood steel jij de show. Een heerlijke smaakmaker uit de Indiase en Pakistaanse keuken én deze keer ook nog eens suikervrij! Heerlijk voor op brood, cracker of als dip. Aan de slag!
Maak je eigen mango chutney.
Het Diabetes Fonds heeft ook nog enkele nuttige tips voor een verantwoord en heerlijk Pasen. Zo kom jij de paasdagen zeker goed door.