Lifestyle

Doen dit seizoen: 5 veilige lockdown-
activiteiten

Vertel / Veilige lockdownactiviteiten Gepubliceerd op 18 december 2020 Door de coronaregels zijn we beperkt in wat we kunnen doen. Met deze veilige activiteiten verveel je je deze lockdown geen moment.
1. Versla het virus
Het Coronafamiliespel combineert een bordspel met live opdrachten in en rond het huis. Ga aan de slag met creatieve, grappige en uitdagende opdrachten en overwin samen dit gevaarlijke virus. Je kunt het spel gratis downloaden, maar als je liever een gedrukte versie wilt dan kun je die bestellen.
2. Oneindige gespreksstof
Houd dat gesprek met je partner maar eens gaande als je in tijden van social distancing niet zoveel meemaakt. Geen probleem met Vertellis. Met dit ultieme vragenkaartspel heb je oneindig gespreksstof en leer je elkaar ook nog eens op een andere manier kennen. Even geen mobiel, maar aandacht voor elkaar.
3. Om naar uit te kijken
Een avondje bankhangen na een drukke dag kan zo lekker zijn. Niet per se heel gezond, maar af en toe zo verdiend. Dan kun je natuurlijk je favoriete serie bingewatchen op Netflix of Videoland, maar ook de lineaire televisiezenders hebben veel nieuws in de aanbieding. Drie programma’s om naar uit te kijken of om snel mee te beginnen.

Top 3 kijktips

  • Doodstil
    Prequel-serie rond het populaire Penoza-personage Luther – te zien vanaf 27 december op NPO 3.
  • Big brother
    The Godfather onder de reality-tv komt terug op televisie – te zien in 2021 bij RTL5 en Videoland.
  • Wintergasten
    Janine Abbring praat met gasten over hun favoriete film- en tv-fragmenten – te zien vanaf 28 december op NPO 2.

4. Uit eten in je eigen huis
In deze tijd liever thuis eten dan buiten de deur, maar dan wel met een smaakvol driegangenmenu? Geen probleem met het kookboek Impress Your Friends van meesterkok Angélique Schmeinck. Hierin zijn de succesvolste menu’s van het 24Kitchen-programma Impress Your Friends gebundeld. Maak indruk op je huisgenoten zonder je druk te maken!

5. Ontsnap uit een online escape room
Nederland zit in een complete lockdown, straten zijn leeg, winkels gesloten en iedereen zit 24/7 binnen. Angst overheerst en men is in shock. Lockdown Homebound is het eerste E-scaperoom. Ga samen met jouw teamleden op onderzoek uit naar de duistere organisatie CatWicker. Je speelt samen, maar volledig online.