Lifestyle

Urineverlies: het taboe voorbij met sexy ondergoed

Vertel / Van taboe naar sexy ondergoed Gepubliceerd op 03 november 2020 Ongewenst urineverlies is een probleem waar veel vrouwen mee kampen. Verpleegkundige Liselotte Volkers bedacht daar iets voor: wasbaar ondergoed dat er niet alleen mooi uitziet, maar ook nog eens absorbeert.

“Ik zat in het eerste jaar van mijn studie Verpleegkunde en tijdens mijn stage viel het me op dat veel vrouwelijke patiënten kampen met urineverlies. En dat daar best geheimzinnig over wordt gedaan. ‘Mag ik nog zo’n inleggertje’, werd er dan gefluisterd als ik bezig was met iemand aankleden. Naast het taboe dat erop heerst, schrok ik er ook van om te horen hoe urineverlies het leven kan beïnvloeden. Dat moest toch anders kunnen?”

Lingerie met een vierlaagskruisje
“Tijdens die stage werd het eerste zaadje geplant om zelf wasbaar incontinentie-ondergoed te ontwikkelen. Het heeft nog zo’n tweeënhalf jaar geduurd, voordat het daadwerkelijk zover was. Ik was net gestart met mijn studie, dan ga je toch niet een eigen bedrijf beginnen? Maar ik bleef zo vaak vrouwen met urineverlies tegenkomen, dat ik in 2018 dacht: nu móet ik in actie komen. En dus startte ik samen met mijn broer Volcare lingerie. Samen hebben we slips weten te produceren die sterk absorberen en snel drogen. Er zit een vierlaagskruisje in verwerkt, wat urine opvangt en maakt dat je niet doorlekt, maar juist droog aanvoelt. Zo kun je op comfortabele wijze lingerie dragen, zónder inlegkruisje of incontinentiemateriaal. En ook niet onbelangrijk: het ziet er ook nog eens leuk uit!”

“Laat je leven niet door urineverlies bepalen”

Taboe doorbreken
“De reacties die ik krijg, zijn hartverwarmend. Om te horen dat iemand zich niet meer schaamt in de kleedkamer. Of een vrouw die me vertelt dat ze eindelijk weer durft te sporten, simpelweg omdat ze mijn ondergoed draagt… Ja, dat is te gek natuurlijk! Zulke reviews motiveren me ontzettend. Het is mij niet erom te doen om hier rijk van te worden. Nee, ik wil vrouwen helpen om weer zelfverzekerd voor de dag te komen. In plaats van dat ze continu bang zijn om met een natte onderbroek rond te lopen. Mijn missie is en blijft om het taboe op incontinentie doorbreken. Want het is zonde om je leven door urineverlies te laten bepalen.”
Benieuwd naar Liselotte’s ondergoed bij ongewenst urineverlies? Bekijk haar collectie hier.