Win

De vakantieboeken top 3 van MediReva-lezers

Vertel / Vakantieboeken top 3 Gepubliceerd op 23 juli 2020 Een vakantie boeken? Dat zit er misschien niet in deze zomer… Maar met welke boeken waan jij je op een andere plek? We vroegen het de lezers op Facebook. Dit is de MediReva vakantieboeken top 3.
1. De zeven zussen – Lucinda Riley
Een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent. Na de plotselinge dood van hun vader komen de zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis. Ze werden als baby geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Slagen ze erin om hun ware identiteit te achterhalen? De cliffhanger waarmee elk deel eindigt, zorgt ervoor dat je meteen aan de volgende wilt beginnen.
2. Souvenir – Suzanne Vermeer
Nienke en haar moeder Carolien zijn op vakantie in Umbrië, waar ze een meerdaagse kookcursus volgen. Op een ochtend is Carolien echter ineens verdwenen. Ze blijkt een taxi naar Florence te hebben genomen, de stad waar ze als tiener enkele jaren heeft gewoond, maar daar loopt het spoor dood. Nienke is ten einde raad. Haar moeder lijdt sinds twee jaar aan de ziekte van Alzheimer en lijkt niet te weten wat ze doet. Met niets anders dan een medaillon als aanwijzing gaat ze op onderzoek uit, maar intussen ontspint zich thuis in Nederland nog een ander drama…
3. Knap voor een dik meisje – Tatjana Almuli
Tatjana is al haar hele leven dik. En krijgt dus al zo lang ze zich kan herinneren ongevraagd commentaar op haar lijf. Alsof het haar niet al duidelijk was hoeveel haar extra kilo’s haar hebben gekost. In haar puberteit waren er geen prille liefdes of eerste seksuele ervaringen. In plaats daarvan waren er pestende klasgenoten, stiekeme vreetbuien en een constante schaamte. Wanneer ze veel van haar lichaamsgewicht verliest ervaart ze voor het eerst de privileges die bij slank zijn horen. In dit boek neemt Tatjana zélf de regie in het gesprek over haar lichaam, en doet ze openhartig verslag van het leven als dikke vrouw in een land waar dun zijn de norm is.
Winnen
We mogen drie exemplaren van ‘Knap voor een dik meisje’ weggeven. Kans maken? Mail voor 1 september naar vertel@medireva.nl.