Lifestyle

Met een stomaband- of hoesje je schoon, fijn én mooi voelen? Vijf dames laten zien dat dat kan.

Vertel / Perfecte match: stoma & kleding Gepubliceerd op 28 maart 2018 Een stomahoesje of stomaband stom en lelijk? Niks daarvan. Deze lovely ladies met lef laten zien dat je je met een stoma nog altijd heel mooi kan voelen – én uitzien!

“Ik heb wel tien verschillende hoesjes”
Marieke Brekvoort (42): “Mijn stomahoesje stem ik altijd af op mijn kleding. Hierdoor voel ik me mooi. Ik heb wel tien verschillende soorten: van Delfts blauw, met zwart kant tot eentje in legerlook.”
“Deze kanten stomaband geeft me een vrouwelijk gevoel”
Angela Meijer (51): “Kleding en ondergoed vind ik belangrijk. Ik heb speciale lingerie waar mijn stoma prettig in zit. Daarom heb ik deze kanten band niet altijd om. Bij een outfit die strak zit of bij een kort shirt vind ik ’m erg mooi staan. Net als ik een broek aanheb waar net een klein randje erboven uitsteekt. Dat geeft me een vrouwelijk gevoel. De band verbergt mijn stoma op een nette manier. Ik schaam me niet voor mijn stoma, doe juist mijn best ’m uit de taboesfeer te halen. Mede daarom werk ik als vrijwilliger voor de stoma vereniging.”
“Met deze mooie band zie je niks van mijn stoma!”
Kimberley de Mol (26): “Sinds mijn vijftiende heb ik een stoma. Mijn hele leven is in één klap totaal veranderd toen ik werd aangereden door een wielrenner. Dat ik een stoma heb, vind ik nog altijd moeilijk om te accepteren. Ik ben nog jong. Maar met mijn kanten band zie je er niets van. Zelfs niet als-ie wat opbolt. Dat vind ik prettig. Ik heb dan meerdere kanten stomabanden, allemaal in verschillende kleuren!”
“Dit helpt me bij mijn acceptatieproces”
Erna Looman (60): “Mijn lichaam vind ik belangrijk. Sinds vier jaar heb ik een stoma, maar ik kan er nog niet naar kijken. Ik hoop dat mijn kanten band en deze foto’s helpen bij mijn acceptatieproces.”
“Deze stomaband voelt schoon, fijn én mooi!”
Nathalie Veldhoven (33): “Ik ben blij dat deze kanten banden bestaan. Mijn zwarte voelt schoon, fijn en mooi. Van elke dag maak ik een feestje en geniet van kleine dingen. Mijn ultieme droom is de wereld zien.”
Wil jij ook zo’n stoer hoesje? De vrijwilligers van Design Your Stoma maken en verkopen stomahoesjes en -banden in diverse kleuren en dessins: designyourstoma.nl.