1. De wijk Reeshof: gemoedelijk en groen
“Mijn vrouw Will (76) en ik wonen in de Reeshof. Een grote wijk aan de westkant van Tilburg. Er wonen zo’n 45.000 mensen. Toch oogt het gemoedelijk. We wonen hier heerlijk. De straat uit en we zijn in het bos. Om de hoek zit winkelcentrum Heyhoef met winkels, een bibliotheek en een zwembad.”
2. De Houtloods: een historische plek
“De Houtloods is een gebouw uit 1867 dat vroeger fungeerde als houtopslag. Nu kun je er heerlijk kunt eten. Het ligt bovendien op een van de leukste plekjes van de stad. Je kunt er terecht voor: dans, muziek, theater en restaurants.”
De Houtloods is te vinden op de Burgemeester Brokxlaan 1041.
 3. Sportief uitje: fietsen in de Loonse en Drunense duinen
“Met mooi weer fietsen we zo honderd kilometer per week. De Loonse en Drunense duinen zijn favoriet. Dit natuurgebied ligt vlakbij Tilburg en is zo mooi. Er is een enorm uitgestrekte stuifzandvlakte en erom heen liggen de bossen. Daar krijg ik energie van.”
4. Lekker eten bij restaurant Sarban
“Dit Afghaans restaurant wordt gerund door twee broers, die altijd iets bijzonders op tafel zetten. Van stoofschotels tot salades. Een aanrader.”
Sarban is te vinden op de Besterdring 2. 
5. Gezelligheid met Carnaval en op de Tilburgse kermis
“Deze evenementen vind ik altijd erg leuk. De kermis is zelfs de grootste van de Benelux. Eind juli staat door heel de stad een kilometerslange kermis. Ik loop er graag als de kermis wordt opgebouwd.”
www.detilburgsekermis.nl
6. Terrasje pakken op De Korte Heuvel
“Ik kom graag op de Korte Heuvel. Deze straat ligt in het hart van het centrum en het stikt er van de terrassen. Je vindt er altijd wel een plekje en je kunt er heerlijk van de zon genieten.
7. Opkomende hotspot: De Piushaven
“Tilburg is een van de weinige plaatsen met een haven in het centrum: De Piushaven. Aan het water vind je terrassen en in de zomer worden er allerlei evenementen georganiseerd.”
www.piushaven.nl
8. Prachtig standbeeld
“Bij de entree van Museum De Pont staat een zes meter hoog beeld van roestvrij staal. Als je ernaar kijkt, lijkt het alsof je er de wolken in kunt vangen. Daarom heet het de Sky mirror. Prachtig!”
Het standbeeld is te vinden bij Wilhelminapark 1.
9. Beste openbare toilet in Tilburg
“In Tilburg zijn niet veel openbare toiletten. Als je niet bekend bent, is het best even zoeken. Zelf vind ik het toilet in warenhuis Hudson’s Bay fijn. Die is lekker ruim en schoon.”
Het warenhuis is te vinden bij Heuvelstraat 33. 
10. Lekker actief in Zwembad Reeshof
“Vrijdagochtend trekken Will en ik altijd baantjes bij Zwembad Reeshof. Dat ik een stoma heb, houdt me absoluut niet tegen. Na afloop drinken we met een vast clubje nog een koffie. Een goede start!”
Zwembad Reeshof is te vinden op Heereveldendreef 8.