Lifestyle

Vakantie in eigen huis, het kan!

Vertel / Vakantie in eigen huis! Gepubliceerd op 26 mei 2020 Het duurt nog even tot de zomervakantie daar is, maar voor het vakantiegevoel is het nooit te vroeg. Omdat een échte vakantie er waarschijnlijk niet in zit, zetten wij alvast de leukste thuistips op een rij. Zo heb je straks thuis toch een beetje dat lekkere vakantiegevoel. We gaan niet bij de pakken neerzitten, maar maken er iets leuks van!
Normaal gesproken kun je er zo naar uit kijken; vakantie! Je bent de weken of dagen soms aan het aftellen. Bent er echt aan toe. En naar mate de vakantie dichterbij komt, begint ook de voorpret. Heerlijk! Je ziet jezelf al liggen op dat strandbedje aan de Franse kust. Of lekker ronddwalen in dat pittoreske Griekse stadje. We kunnen zo nog wel even door zwijmelen, maar meer dan dat wordt het waarschijnlijk niet dit jaar. Veel beter kunnen we kijken hoe we dat heerlijke gevoel naar huis kunnen halen. Vakantie in en om eigen huis, ben je ook benieuwd hoe je dat doet?
Vakantieritme thuis
Ga eens rustig zitten en zet met je partner, kinderen of huisgenoot op een rijtje hoe jullie vakantie er normaal gesproken uitziet. Slapen jullie uit? Staan jullie juist vroeg op om verse croissantjes te halen op je slippers? Elke dag een activiteit of juist tussendoor een beetje chillen? Goed, je snapt ons punt. De kunst is nu om dit vakantieritme ook thuis door te voeren. We kunnen er dan misschien niet echt op uit, maar er zijn genoeg alternatieven te verzinnen:
  • Verse croissantjes halen op je slippers kan nog steeds. Misschien deed je dit normaal gesproken met het hele gezin, nu doen jullie het om en om terwijl de ander alvast de tafel dekt. En je steunt gelijk de lokale bakker!
  • Een leuk stadje bezoeken kan dan wel niet, maar dat stadje naar je tuin of balkon halen kan wel. Print wat mooie highlights van een stad uit en hang die op. Neem je huisgenoten mee in een tour langs deze hotspots en vertel wat ze zien. Iedere dag kan iemand anders uit het gezin dit organiseren. Enne… ook gelijk heel leerzaam!
  • Een duik in het zwembad is voor de meesten van ons niet haalbaar, maar een watergevecht, badmintonnen of eindeloos puzzelen kan wel gewoon.

Kortom: doe zoveel mogelijk wat jullie normaal gesproken ook doen op vakantie. Wedden dat je vakantiegevoel dan vanzelf komt?

Bon appétit!
Als je aan vakantie denkt, denk je vast ook aan lekker eten. Op weg naar Italië loopt het water je al in de mond als je denkt aan de verse pasta’s, pizza’s en heerlijke tomaten. Ieder land heeft zijn eigen speciale keuken. Probeer ook hiermee het vakantiegevoel een beetje naar huis te halen:
  • Zouden jullie eigenlijk naar Spanje op vakantie gaan? Organiseer dan een tapasavond. Iedereen maakt een paar kleine gerechtjes. Dek de tafel leuk of neem het mee naar een rustig plekje met een picknicktafel.
  • Stond een bezoekje aan een Grieks eiland op jullie planning? Misschien is er wel een Grieks restaurant bij jou in de buurt die nu aan huis bezorgd. Leuk om eens te proberen!

Misschien had je je juist wel verheugd op even helemaal niet koken, omdat jullie op vakantie naar een all inclusive hotel zouden gaan of de plaatselijke restaurants zouden bezoeken. Ook hierin moet je een beetje creatief zijn. Een weekje net wat vaker eten laten bezorgen of genoegen nemen met een makkelijke pasta met tomatensaus en kaas kan ook al een beetje vakantiegevoel geven.

Zennnnnnn
Bovenal hoop je op vakantie vaak weer een beetje uit te rusten. Tijd te hebben om een boek te lezen. Thuis heb je altijd genoeg te doen. De was, schoonmaken, koken, bedden verschonen, noem maar op. Maar hé, het is vakantie. Dat betekent ook dat je dit even een weekje mag laten voor wat het is, ook al ben je thuis. Ga dus lekker in de zon zitten met een boek. Die was komt later wel, net zoals je normaal gesproken thuiskomt na een vakantie en er een giga berg met vieze kleding op je ligt te wachten! Geniet nu eerst maar even!
Wat is jouw ultieme vakantieboek?
Een vakantie boeken? Dat zit er dus voorlopig misschien niet in… Maar met welke boeken waan jij je op een andere plek? Mail naar vertel@medireva.nl welk boek volgens jou in de MediReva vakantieboeken top 3 moet staan en maak kans op een boekenbon ter waarde van € 15,-!