Lifestyle

Verander je voeding, verander je leven!

Vertel / Slank, fit en vitaal in een rolstoel Gepubliceerd op 18 februari 2020 Al bijna 40 jaar zit ze in een rolstoel, maar nog altijd is ze slank, fit en vitaal. Haar geheim? Haar leefstijl. Annemarie de Vries-Postma (51) ontwikkelde het Sit Smart Dieet, een beproefde voedingsmethode voor rolstoelers.
“Altijd zitten is dodelijk. Voor lichaam, geest en levenslust. Zo leidt overmatig zitten tot een verhoogd risico op overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten en vroegtijdig overlijden. Rolstoelers hebben nog een veel groter probleem. Zij kunnen immers nooit aan het zitten ontsnappen. Daarbij hebben ze ook nog extra gezondheidsrisico’s zoals slechte wondgenezing, pijn -en vermoeidheidsklachten, blaas, nier- en darmproblemen en depressie. Ook lijden ze eerder en heviger onder de gevolgen van ouder worden. Kortom: gezond en gelukkig ouder worden is voor ons beslist geen vanzelfsprekendheid. Het is hogere levenskunst, op zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel niveau.”
Meer dan twee keer zoveel gewichtsverlies
“Dit is waarom ik Het Sit Smart Dieet ontwikkelde. Met de juiste voeding valt namelijk zó veel te bereiken, daar ben ik zelf het levende bewijs van. Ik ben bijna 51 jaar, zit vanaf mijn 11e in een rolstoel en ben nog altijd superfit, slank en gezond. Dit gun ik andere rolstoelers ook. Het is zo verdrietig om te zien hoe moe en gedemotiveerd mensen met een dwarslaesie vaak al na korte tijd zijn en hoe slecht ze eruitzien. Ook doet het pijn om te merken dat de meesten van ons denken dat ze geen enkele macht hebben over hun gewicht en gezondheid. Want, dat hebben ze wel dégelijk. Het Sit Smart Dieet is de eerste evidence-based voedingsmethode die speciaal is ontwikkeld voor rolstoelers. Het is een overwegend plantaardige voedingsmethode. Dit heeft een zeer gunstig effect op het metabolisme en de bloedvetten, en leidt bewezen tot meer dan twee keer zoveel gewichtsverlies dan een traditioneel diabetes-dieet.”
De sleutel ligt op je bord
Dus, neem je gezondheid in eigen hand. Wees de complicaties van je handicap voor of keer ze om. Mes en vork zijn daarbij je sterkste wapens, want de belangrijkste stap op weg naar het verbeteren van je gezondheid is het veranderen van je eetpatroon. De sleutel ligt dus in jouw eigen handen. Of beter gezegd: op je bord!