Lifestyle

Robbert: ``Stilzitten is niets voor mij``

Vertel / “Stilzitten is niets voor mij” Gepubliceerd op 13 september 2018 “Wakeboarden, zitskiën, varen in een bootje, tennis en natuurlijk handbiken. Tja, je kunt wel stellen dat ik gek ben op sport. En het liefst ben ik lekker buiten in de natuur actief, in het zonnetje als het even kan. Daar kan ik erg van genieten. Ik haal mijn energie dan ook zeker uit het ondernemen van activiteiten. Alleen, maar vooral met anderen, zoals met Erik en Ed met wie ik graag handbike. Toen ik in 2010 tijdens een ongeluk een dwarslaesie opliep, heb ik mezelf direct nieuwe uitdagingen gesteld. Ik ben vanaf mijn buik verlamd, maar heb mezelf altijd uitgedaagd om me te blijven ontwikkelen. En dat doe ik nog steeds. Ik ben altijd bezig. Stilzitten is niets voor mij. Ik wil alles zo snel en efficiënt mogelijk aanpakken en stel veel doelen.”
Minder gehaast leven
“Kleintjes hoor, maar ik stel ze wel vaak bij. Als ik ga handbiken bijvoorbeeld. Dan denk ik vooraf: goed, ik ga gemiddeld twintig kilometer per uur rijden. Maar zit ik eindelijk op die snelheid dan denk ik: nee, kom op, door tot die 22 kilometer per uur. Ik ga graag tot het uiterste. De laatste sportieve activiteit die Erik en ik voltooid hebben, is de triatlon van Abbekerk. Vooral aanleren van het zwemmen in mijn situatie was een gigantische uitdaging waar ik tientallen weken zelfdiscipline voor heb gehad. Eigenlijk zou ik mezelf meer moeten afremmen, zodat ik wat minder gehaast zou leven. Meer van dag tot dag leven. Ik kan veel last hebben van fantoompijn of een blaasontsteking en dat is weleens moeilijk. Maar als ik mijn dag vol plan, ga sporten en leuke dingen kan doen met vrienden ben ik minder met die pijn bezig.”
Reizen naar gave plekken
“Daarnaast haal ik ook veel energie uit reizen. In het afgelopen halfjaar ben ik vaak weggeweest, op wintersport en voor mijn werk naar de Verenigde Staten of eerder naar Brunei. Heerlijk vind ik dat. Vaak realiseer ik me tijdens zo’n reis op wat voor gave plek ik ben. En als dat dan tot me doordringt, ja… dat geeft wel voldoening. Is het niet gaaf wat een coole dingen je met een dwarslaesie allemaal kan doen!?”