Mobiliteit

“Mijn handicap is een onderdeel van wie ik ben. Niet meer en niet minder”

Vertel / Reizen met een rolstoel Gepubliceerd op 21 juni 2019 Reizen met je rolstoel. Hoe is dat? De Nederlandse filmmaker Mari Sanders (31) doorkruiste Europa en legde alles vast. Zijn ervaringen zijn te zien in de nieuwe EO-documentaireserie ‘Rolstoel Roadmovie’.
Hoe ziet Europa eruit door de ogen van mensen met een lichamelijke handicap? Op die vraag hoopt Mari Sanders antwoord te geven in de onlangs uitgekomen documentaireserie ‘Rolstoel Roadmovie’. Als gevolg van cerebrale parese is hij afhankelijk van een rolstoel. Maar dat weerhoudt hem er niet van zijn leven ten volste te leven. Want om met de woorden van Mari te spreken: “Mijn handicap is een onderdeel van wie ik ben. Niet meer en niet minder.”
Ontwapende ontmoetingen
En dus reist Mari met rolstoel en al heel Europa door. Van Italië naar Zweden en van Engeland naar Bulgarije. Alles wordt op camera vastgelegd. Het resultaat is een driedelige serie bomvol ontwapenende ontmoetingen. Die op mooie wijze de universele kracht van doorzettingsvermogen laten zien. Een echte must see dus!
Klik hier om de documentaire terug te kijken. Heb je Mari’s roadmovie al gezien? Log in en vertel wat jij ervan vond!