Lifestyle

Lekker erop uit in de lente

Vertel / 9x leuke lente-uitjes Gepubliceerd op 29 maart 2019 Yes, het is voorjaar! Het perfecte seizoen om erop uit te gaan. De redactie van Vertel… selecteerde voor jou de leukste binnen- en buitenactiviteiten.
1. Bezoek de Kasteeltuinen van Arcen
Een van de mooiste bloemen- en plantentuinen van Europa vind je in het pittoreske Limburgse dorpje Arcen. Wandel bijvoorbeeld door het klassieke Rosarium met zijn tien rozentuinen. Of loop door de Bergtuin met al zijn paadjes en steile rotswanden, smalle beekjes en donderende watervallen. De Kasteeltuinen van Arcen zijn dagelijks geopend vanaf 6 april en goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Meer weten? Ga naar: www.kasteeltuinen.nl

2. Speur op de Veluwe naar de sporen van het edelhert
Op safari in eigen land? Dat kan! Staatsbosbeheer biedt door heel Nederland allerlei tochten aan om bijzondere dieren te spotten. Ga samen met een boswachter op pad en speur op de Veluwe naar de sporen van het edelhert. Of peddel in een driepersoonskano door het Almeerderhout op ‘jacht’ naar de bever. Ook handig: de tochten zijn vaak compleet verzorgd, dus inclusief maaltijd en vervoer.

Lees meer op www.staatsbosbeheer.nl/grote-vijf

3. Watertanden en kokkerellen met Jamie Olivier
De bekende Britse chef-kok Jamie Olivier tovert moeiteloos de lekkerste en gezondste gerechten op tafel. In zijn nieuwe kookboek ‘Jamie’s Friday Night Feast’ deelt hij zijn allerbeste recepten uit de populaire tv-serie van 24 Kitchen. Van een vegetarische lasagne met gerookte aubergine tot feestelijke Mexicaanse taco’s. Doe inspiratie op en trakteer jezelf, vrienden en familie op een heerlijke maaltijd!

‘Jamie’s Friday Night Feast’ kost  20,99 en is verschenen bij Kosmos Uitgevers.

4. Bijzonder overnachten op Landgoed Twistvliet in Zeeland
Toe aan rust en ontspanning? Dan is Landgoed Twistvliet in het mooie Zeeuwse Walcheren een goed idee. Hier vind je tien romantische cottages geheel in Engelse sfeer. De vakantiewoningen hebben elk een eigen tuintje en liggen op een prachtig groen erf vlakbij zee. Geniet van een wandeling door de duinen, fiets naar het gezellige Domburg of maak een ritje op een paard.

Meer weten? Ga naar: www.twistvliet.nl

5. Filmtip: de Duitse thriller ‘Ballon’
In de Duitse thriller ‘Ballon’ volg je de families Strelzyk en Wetzel. Maandenlang werkten ze in het geheim aan een zelfgemaakte luchtballon waarin ze wilden vluchten van het communistische Oost-Duitsland naar het westen. Een levensbedreigend avontuur volgt. Vlak voor De Muur scheurt de luchtballon en begint een zenuwslopende race tegen de klok. Zouden ze de DDR kunnen ontvluchten?
6. Inspiratieboek: 365 ideeën voor qualitytime met jezelf
Tijd voor jezelf is heel belangrijk. Door elke dag bewust wat ‘me-time’ in te plannen en te ontspannen voel je je direct positiever en vrolijker. En kun je er weer vol energie tegenaan. In het vrolijke boekje ‘Doe elke dag iets om te ontspannen’ staan 365 ideeën voor qualitytime met jezelf.

‘Doe elke dag iets om te ontspannen’ kost € 12,99 en is uitgegeven door BBNC Uitgevers 

7. Lekker wandelen in Twente
Wandelfanaten opgelet! De Twentse Wallen Markelo is verkozen tot de mooiste wandeling van Nederland. De route is dertien kilometer lang en begint op de Markelose Berg. Deze berg ligt op veertig meter hoogte. Mooi uitzicht gegarandeerd! De wandeling loopt bovendien door een bosrijke omgeving, maar ook langs gedenkplekken en loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog. Trek gekregen na al het wandelen? Geniet dan van een lekkere high tea bij het Engelse theehuis De Hoestinkhof.

www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/twentse-wallen

8. Cultureel uitje: alles over Rembrandt
Dit jaar is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn stierf. Daarom staat het Rijksmuseum in Amsterdam heel 2019 in het teken van deze bijzondere schilder en de Gouden Eeuw. Het hele jaar door worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Denk aan tekenlessen, muzikale voorstellingen, lezingen en een speciale Rembrandt-rondleiding. Of download de Rijks-app en ontdek de bijzondere collectie in je eigen tempo.

Rijksmuseum.nl

9. Duurzaam uit eten bij Buitenplaats Plantage
Verstopt tussen de bollenvelden van het Noord-Hollandse Vogelzang ligt Buitenplaats Plantage. Bij dit slow food én mood restaurant geniet je heerlijk van de rust en de prachtige omgeving. Dat betekent lekker neerploffen op het terras, het gras of zelfs in een hangmat. Ook niet verkeerd: al het eten is 100 procent ecologisch en biologisch.
Buitenplaatsplantage.nl