Vertel / Hoe een draagbare alarmknop ervoor zorgde dat mevrouw Kramer (80) weer zélf erop uit kan. Gepubliceerd op 23 april 2018 Heb je een vraag of probleem? Of juist behoefte aan een luisterend oor? De klantenservice van MediReva staat voor je klaar! Zo hielp een van onze medewerkers mevrouw Kramer (80).

“Ik heb zoiets leuks te vertellen,” begint mevrouw Kramer. “Ik heb onlangs een Monty in jullie winkel gekocht. Wat een uitkomst!” De Monty is een kastje met een knop dat om de hals kan worden gedragen. Daarmee kan in nood direct contact worden gelegd met bijvoorbeeld een mantelzorger, familielid of buurman.

Minder afhankelijk van anderen
“Ik ben 80 jaar en woon nog zelfstandig. Maar ik ben erg aan huis gebonden”, gaat ze verder. “Mijn benen zijn niet helemaal betrouwbaar meer.” Onlangs is ze met haar kleinzoon op het hoofdkantoor van MediReva geweest om een wandelstok te kopen. “Daar zagen we de Monty,” vertelt ze. “Ik wist meteen: die wil ik. Want hoewel ik heel behulpzame kinderen en kleinkinderen heb, vind ik het vervelend om van hen afhankelijk te zijn.”
Bang om te vallen
“Ik was al twee jaar niet meer in mijn eentje naar buiten geweest. Ja, tot aan mijn brievenbus bij de straat. Maar verder niet. Ik was bang om te vallen, zoals eerder is gebeurd. Ik lag toen in een steegje, kon niet bij mijn mobiele telefoon en het duurde een eeuwigheid voordat ik werd gevonden. Doodsangsten heb ik uitgestaan. Maar ik miste het wel hoor, wandelen in mijn eentje.” Even gniffelt ze. “Nou ja, wandelen… Schuifelen. Voetje voor voetje. Maar ik vind het fijn.”
Weer lekker zélf erop uit
Mevrouw Kramer vertelt dat verder over hoe ze dankzij de wandelstok én de Monty het weer aandurft om weer zélf naar buiten te gaan. “Zo heb ik laatst toen het zo’n mooie lentedag was in het park gezeten. Inclusief een thermoskan koffie en een stuk cake. Ik heb zó genoten!” Het verhaal van mevrouw verwarmt me. Ik feliciteer haar met haar herwonnen vrijheid. “Laten we hopen dat het een mooie lente wordt, mevrouw Kramer.” Waarop zij antwoordt: “De lente kan voor mij nu al niet meer stuk!”
Loop jij ook ergens tegenaan? Wat je vraag ook is, bij Medireva helpen we je graag! Klik hier om contact met ons op te nemen.