Vertel / Nu kan ik dus wél tot sluitingstijd in de kroeg blijven hangen Gepubliceerd op 28 maart 2018 Hoe een nieuwe katheter ervoor zorgde dat Martijn ondanks zijn dwarslaesie weer gaat stappen

De klantenservice van MediReva vertelt
Heb je een vraag of probleem? Of juist behoefte aan een luisterend oor? De klantenservice van MediReva staat voor je klaar! Lees hier hoe een van onze medewerkers MediReva-klant Martijn Koevoets (30) hielpen.

“Hé, wat leuk dat ik u aan de telefoon heb!” zegt een stem die mij bekend voorkomt. “Ik bel voor eigenlijk voor een bestelling. Maar nu kan ik ook meteen vertellen hoe goed ons laatste gesprek van twee maanden geleden heeft uitgepakt. Ik ben Martijn Koevoets, die met die dwarslaesie, weet u nog wel?” De luchtigheid waarmee hij over zijn ernstige handicap praat, raakt me nu net als toen.

Katheteriseren in de disco?
Martijn, 30 jaar, liet tijdens dat gesprek vallen dat hij ervan baalde dat hij niet meer kon stappen. “Dat kan gek klinken voor iemand die in een rolstoel zit,” grapte hij. “Kijk, eventueel zíttend stappen, daar kan ik wel mee leven. Sinds mijn motorongeluk vier jaar geleden heb ik alles toch al moeten bijstellen. Ik ben blij dat ik er nog ben en maak er het beste van. Maar het feit is dat ik niet meer lekker aan de boemel kan. Omdat ik om de paar uur moet katheteriseren. Dat is me echt veel te ingewikkeld in mijn favoriete discotheek.”

Tot sluit in de kroeg blijven
“Tja, uw blaas moet zo nu en dan geleegd worden, natuurlijk,” antwoordde ik toen. “Maar ik denk dat het goed is als ik u doorverbind met een van onze verpleegkundigen. Ik zie in ons systeem dat u al een paar jaar dezelfde materialen bestelt. Het kan best zijn dat er iets nieuws op de markt is gekomen. Wat in dit soort situaties juist van pas kan komen.” Dat is ook zo, blijkt nu. “Jullie verpleegkundige vertelde me over een nieuwe katheter die veel makkelijker mee te nemen is,” deelt Martijn enthousiast. “Hij is opvouwbaar en past zo in mijn binnenzak. Ik hoef dus niet langer zo’n groot pakket mee te nemen. Ook kan ik er langer mee doen. Nu kan ik dus wél tot sluitingstijd in de kroeg blijven hangen. Vet hoor. Ik heb een belangrijk deel van mijn oude leven terug!”

Nieuwe materialen maken het verschil
“Wat fantastisch,” antwoord ik. Ik ben blij dat hij de vorige keer zo terloops over zijn gemis van het uitgaan begon. Soms kunnen nieuw ontwikkelde materialen de wereld van iemand met dwarslaesie enorm vergroten. Maar dan moet je er natuurlijk wel van op de hoogte zijn!

Loop jij ook ergens tegenaan?
Wat je vraag ook is, bij MediReva helpen we je graag!