Diabetes

Begin de dag… met ijs

Vertel / IJs-als-ontbijt-dag Gepubliceerd op 31 januari 2020 IJs als ontbijt? Zondag 2 februari mag het voor een keertje, want dan is het IJs-als-ontbijt-dag. Wat dacht je van een yoghurtijsje met granola of verse wafels met kersenijs? Met deze 5 lekkere ontbijtrecepten van MediReva kan je dag niet meer stuk. Voor ieder wat wils…
Yoghurtijsje met granola en aardbeien

Ook lekker met drinkvoeding
Dit ijsje heeft veel weg van een bak yoghurt met granola en fruit. Of sterker nog, het ís een bak yoghurt met granola en fruit… maar dan bevroren. Makkelijk voor onderweg, voedzaam en lekker. Tijd om de ijsvormpjes uit de kast te trekken!

Recept yoghurtijsje met granola en aardbeien

Yoghurtijsje met frambozen

Geschikt voor diabetici
Met dit muntige ijsje start je je dag wel heel fris! Ook als je diabetes hebt, want dit recept is helemaal geschikt voor diabetici. Het is makkelijk te maken en daarom ook leuk om met kinderen te doen. Begin wel de dag van tevoren, want de ijsjes moeten drie uur in de diepvries.

Recept yoghurtijsje met frambozen

Wafels met zelfgemaakt mango-aardbeienijs

Suikervrij
Wafels met ijs… en dat als ontbijt! Klinkt hemels toch? Ja, maar al die suiker dan, hoor ik je denken. Met dit recept maak je je eigen wafels en ijs, volledig suikervrij. Een voedzame en haast feestelijke start van de zondag. Voor de liefhebber!

Recept Wafels met zelfgemaakt mango-aardbeienijs

Wentelteefjes met kersenijs

Ook lekker met drinkvoeding
Hmm… wentelteefjes. Volgens het aloude recept uit grootmoeders keuken, maar dan op basis van drinkvoeding. Deze oer-Hollandse klassieker is sowieso al een traktatie, maar nu extra lekker met een vers bolletje kersenijs on the side.

Recept wentelteefjes met kersenijs

Havermoutijs met banaan

Zonder toegevoegde suiker
Zelfgemaakte ijs van bevroren banaan en havermout… niet alleen lekker, maar ook nog eens erg voedzaam én gezond. Het zou zo maar eens je nieuwe favoriete weekendontbijt kunnen worden. Eet smakelijk!

Recept havermoutijs met banaan

Wat was jouw favoriete recept? Log in en vertel!