Lifestyle

Humor als medicijn: 10 hilarische sketches waarom je zeker moet lachen

Vertel / Humor als medicijn Gepubliceerd op 10 december 2021 Lachen is gezond én helpt tegen de pijn. Een kwartier comedy kijken, verhoogt namelijk je pijngrens al met tien procent.

Als je oprecht in de lach schiet – zo’n lach die lachrimpels aan de zijkant van je ogen veroorzaakt – maak je endorfine aan. Endorfine is een stofje in je lichaam dat ervoor zorgt dat je je prettig voelt. Uit jarenlang onderzoek blijkt dat de pijngrens van mensen hoger ligt als zij langere tijd hard gelachen hadden. Wist je dat de kans op die lach in gezelschap zo’n dertig keer groter is dan in je eentje?
Dit is geen grap!
Lachen werkt tegen de pijn. Kruip samen met je partner, vriend of vriendin achter de computer en geniet van deze hilarische sketches. Wie weet het helpt het.
10x lachen om hilarische sketches

1. Erik van Muiswinkel, de schepper spreekt
Een geweldige imitatie van Erik van Muiswinkel die de schepping uit de doeken doet vanuit het perspectief van God.  Bekijk hier de video.

2. Herman Finkers, slechtnieuwsgesprek
Herman Finkers vertelt op geheel eigen wijze hoe hij het slechtnieuwsgesprek met zijn arts heeft ervaren. Bekijk hier de video.

3. Patrick Laureij, peuterspeelzaal
De eerste dag naar de peuterspeelzaal vanuit het perspectief van een kleine Patrick. Herkenbaar voor iedereen met jonge kinderen. Bekijk hier de video.

4. John Fealey, put it in your ‘zakje’
Deze Engelse stand-up comedian neemt ons Nederlanders op een hilarische wijze op de hak. Probeer nu nog maar groentje in je ‘zakje’ te doen zonder aan deze sketch te denken. Bekijk hier de video.

5. Jochem Myjer, Nederlandse dialecten
Alle Groningers praten met een natte t en Friezen worden in hun kont geknepen. Jochem Myjer draait zijn hand niet om voor een lachwekkende imitatie van een dialect of van de Friese taal. Bekijk hier de video.

6. Najib Amhali, broodjah
Een broodje shoarma na het stappen, wie is er niet groot mee geworden? Najib Amhali neemt je mee naar een broodjeszaak: ‘Hasan, doe ff een broodJAH’. Bekijk hier de video.

7. André van Duin, soldaat op wacht
Met slechts één blik weet André van Duin al een lach op je gezicht te toveren. Dit is slechts een van zijn vele hilarische sketches samen met Frans van Dusschoten. Bekijk hier de video.

8. Bert Visscher, op de camping
Geen koffer, maar een rugzak. Geen Auping, maar een dun matrasje. Geen hallogeen, maar een gaslampje. Bert Visscher begrijpt er niks van: waarom willen mensen in hemelsnaam kamperen? Bekijk hier de video.

9. Theo Maassen, Mengvoeders United
Op legendarische wijze neemt Theo Maassen afscheid van Henk van den Tillaart, collega van Mengvoeders United. Bekijk hier de video.

10. Ronald Goedemondt, snackbar “Het vogeltje”
Een Brabander in een Turkse snackbar: het recept voor een hilarische sketch. Bekijk hier de video.