Win

“Ik ben ontroerd dat mijn dochter dit prachtige verwenpakket heeft geregeld”

Vertel / “Mijn moeder heeft veel meegemaakt, maar blijft doorgaan” Gepubliceerd op 01 mei 2019 Sjaan van Loon (92) verloor twee van haar kinderen en kreeg tweemaal borstkanker. Maar bij de pakken neerzitten? Dat doet ze niet. Dochter Rian (56) heeft grote bewondering voor deze wilskracht. Tijd om Sjaan te verrassen met de MediReva giftbox!
“Mijn moeder leert me om niet bij de pakken neer te zitten”
Rian Lambregts (56):
“Mijn moeder heeft in haar leven veel meegemaakt. Toen ze dertien jaar was, stierf haar moeder. Op haar zeventiende overleed ook haar vader. Vele jaren later is ze twee van haar kinderen verloren. Dat laat diepe littekens achter.

Op haar 88e en op haar 90e is mijn moeder geopereerd vanwege borstkanker. Het is niet vanzelfsprekend dat mensen op die leeftijd nog herstellen van kanker. De artsen zagen de operatie toch zitten omdat mijn moeder nog zo goed was. Na de tweede operatie kwam ze nog dezelfde dag weer thuis.

Wat er ook gebeurt, mijn moeder vindt altijd weer de kracht erbovenop te komen. Daar heb ik grote bewondering voor! Ik leer van haar om niet bij de pakken neer te zitten. Maar juist om dóór te gaan. Het leven is niet eerlijk en het gaat niet vanzelf. Maar na regen komt zonneschijn.

Inmiddels is ze net weer opgekrabbeld van een virus. Ze weegt nog maar 48 kilo, maar gaat door. Zo gaat ze er nog graag op uit. Ook geniet ze enorm van haar kinderen en klein- en achterkleinkinderen.

Ik zie mijn moeder als een sterke vrouw die altijd hard heeft gewerkt. Wat niet wegneemt dat ze als 92-jarige oud én kwetsbaar is. En ook soms wat eenzaam, merk ik. Met de giftbox hoopte ik een glimlach op haar gezicht te toveren. Dat is gelukt! Als iemand een opkikkertje verdient, is het wel mijn moeder.”

Rian komt een paar keer per dag langs om te kijken hoe het gaat”
Sjaan van Loon (92): “Terugkijkend kan ik zeggen dat mijn leven zwaar is geweest. Soms kan ik zelf haast niet geloven wat ik allemaal heb meegemaakt. Maar goed, het leven komt zoals het komt. En na slechte dagen, komen er weer goede. Gelukkig heb ik mijn dochter. Rian doet ontzettend veel voor me. Zonder dat ik erom hoef te vragen, staat ze altijd voor me klaar. Zo wipt ze een paar keer per dag langs om te kijken hoe het gaat. En dat terwijl ze thuis ook haar handen vol heeft. Ja, Rian betekent heel veel voor me. Ik ben ontroerd dat ze dit prachtige verwenpakket voor me heeft geregeld. Rian zegt dat ik zo sterk ben. Zelf voel ik dat niet altijd zo. Ik voel me ook best vaak een beetje alleen. Juist dan is het zo fijn dat Rian er is. Ik kan haar niet missen!”
40 jaar MediReva = 10x verrassen!
MediReva geeft 4 keer per jaar een giftbox weg: dan wordt in ons magazine Vertel… een fantastische mantelzorger, ziek familielid of attente buurvrouw verrast met een box vol verwennerij. Omdat MediReva dit jaar 40 jaar bestaat, geven wij niet 4, maar 10 giftboxen weg! Lees het verhaal van hartsvriendinnen José en Marjo van de vorige verrassingsbox hier.