Wat heb je nodig?
Zo maak je het
Laat de barbecue warm worden tot ongeveer 180 graden. Snijd ondertussen de paprika in reepjes en halveer de bimi stronkjes. Maak spiesjes met om en om bimi broccoli en paprika. Besprenkel de spiesjes met wat sojasaus en leg ze op de barbecue. Draai ze na ongeveer 5 minuten even om en laat nog een keer 5 minuten liggen. Garneer eventueel met wat feta, snufje peper over de spiesjes… en smullen maar!
Tip: je kunt ook nog rode ui aan het spiesje toevoegen.
Wat heb je nodig?
Zo maak je het
Verwarm je barbecue tot zo’n 200 graden. Besprenkel de bietjes met een beetje olijfolie en wikkel ze per stuk (met schil en al) in aluminiumfolie. Leg ze vervolgens tussen de hete kolen en laat ze een half uur garen. Prik na een half uur in de bietjes om te checken of ze gaar zijn. Prik je er eenvoudig in, dan zijn ze gaar. Zo niet, laat ze nog liggen. Als de bietjes klaar zijn, laat je ze nog even buiten de barbecue maar in de folie rusten. Haal de folie eraf, schil de bietjes en breng op smaak met peper en zout.
Tip: maak van je gebofte bietjes een salade met feta, munt en pijnboompitjes.
Wat heb je nodig?
Zo maak je het
Verwarm de barbecue tot ongeveer 200 graden. Snijd de flespompoen door de helft en verwijder de pitjes. Smeer de pompoenhelften in met olijfolie en strooi met wat peper, zout en rozemarijn. Leg ze vervolgens op het rooster van de barbecue. Rooster de pompoen zo’n 45 minuten met de deksel op de barbecue. Check na een half uurtje met een satéprikker hoe gaar de pompoen al is. Als de pompoen gaar is, je prikt er dan heel gemakkelijk in, haal je de pompoen van de barbecue. Strooi er nog wat feta overheen en geniet van een heerlijk gerecht.
Tip: gebruik humus als lekkere dip erbij.