Lifestyle

Groen, groener, groenst

Vertel / 3x groente voor op de barbecue Gepubliceerd op 15 juni 2021 De zon schijnt: tijd voor de barbecue! Wellicht denk je bij barbecueën vooral aan vlees, vlees en vooruit een spiesje vis. Probeer ook eens wat groente. Je kunt namelijk de lekkerste groente op de barbecue maken. Wij bieden je graag wat groen(t)e inspiratie: 3x overheerlijke groente van de barbecue.
Bimispiesjes
Bimi, het broertje van de broccoli, is zoet, knapperig en heeft een prachtige groene kleur. Je kan er hele smaakvolle gerechten mee maken en niet te vergeten: het is supermakkelijk te bereiden!

 

Wat heb je nodig?

  • 200 gr bimi broccoli
  • 2 paprika’s
  • 2 eetlepels sojasaus
  • snufje peper

 

Zo maak je het
Laat de barbecue warm worden tot ongeveer 180 graden. Snijd ondertussen de paprika in reepjes en halveer de bimi stronkjes. Maak spiesjes met om en om bimi broccoli en paprika. Besprenkel de spiesjes met wat sojasaus en leg ze op de barbecue. Draai ze na ongeveer 5 minuten even om en laat nog een keer 5 minuten liggen. Garneer eventueel met wat feta, snufje peper over de spiesjes… en smullen maar!

 

Tip: je kunt ook nog rode ui aan het spiesje toevoegen.  

Gepofte bietjes
Gepofte bietjes, het klinkt misschien als iets ingewikkelds, maar niets is minder waar. Hieronder laten we je zien, hoe jij dit thuis maakt. En het is nog gezond ook!

 

Wat heb je nodig?

  • 5 chioggia bietjes, met schil
  • olijfolie
  • aluminiumfolie

 

Zo maak je het
Verwarm je barbecue tot zo’n 200 graden. Besprenkel de bietjes met een beetje olijfolie en wikkel ze per stuk (met schil en al) in aluminiumfolie. Leg ze vervolgens tussen de hete kolen en laat ze een half uur garen. Prik na een half uur in de bietjes om te checken of ze gaar zijn. Prik je er eenvoudig in, dan zijn ze gaar. Zo niet, laat ze nog liggen. Als de bietjes klaar zijn, laat je ze nog even buiten de barbecue maar in de folie rusten. Haal de folie eraf, schil de bietjes en breng op smaak met peper en zout.

 

Tip: maak van je gebofte bietjes een salade met feta, munt en pijnboompitjes.

Gegrilde pompoen
Bij pompoen, denk je misschien aan de herfst en Halloween, maar het is ook hartstikke geschikt voor op de barbecue midden in de zomer! Proef zelf maar.

 

Wat heb je nodig?

  • 1 flespompoen
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 4 takjes rozemarijn
  • feta

 

Zo maak je het
Verwarm de barbecue tot ongeveer 200 graden. Snijd de flespompoen door de helft en verwijder de pitjes. Smeer de pompoenhelften in met olijfolie en strooi met wat peper, zout en rozemarijn. Leg ze vervolgens op het rooster van de barbecue. Rooster de pompoen zo’n 45 minuten met de deksel op de barbecue. Check na een half uurtje met een satéprikker hoe gaar de pompoen al is. Als de pompoen gaar is, je prikt er dan heel gemakkelijk in, haal je de pompoen van de barbecue. Strooi er nog wat feta overheen en geniet van een heerlijk gerecht.

 

Tip: gebruik humus als lekkere dip erbij.

Maak je barbecue compleet met een heerlijke mocktail en swingende achtergrondmuziek.