Ingrediënten voor vijf stuks
Bereidingswijze:
1. Meng de bloem en het zout in een beslagkom. Maak een kuiltje in de bloem en breek het ei hierin.
2. Voeg hier al roerend met een garde een flesje drinkvoeding aan toe tot er een dik, glad beslag ontstaat. Voeg vervolgens al roerende geleidelijk het andere flesje drinkvoeding toe.
3. Roer voorzichtig met een lepel de blauwe bessen door het beslag
4. Verhit een scheutje margarine in een koekenpan. Giet wat beslag in de pan en laat het uitlopen over de bodem. Bak de pannenkoek aan beiden kanten goudbruin en gaar.
5. Serveer met wat extra losse blauwe bessen.
Serveertip: lekker met honing.
Ingrediënten voor 1 portie
Bereiding:
1. Breek de eieren in een kom en kluts ze met een vork of garde.
2. Voeg de drinkvoeding toe en vervolgens peper en zout naar smaak. Meng goed.
3. Verhit de boter in een koekenpan. Voeg het eimengsel toe, roer met een (houten) spatel en bak op laag vuur tot het begint te stollen.
4. Voeg de hamreepjes toe en blijf roeren.
5. Het gerecht is klaar zodra het eimengsel compleet gestold is. Serveer met de tomaatpartjes en garneer met stukjes bieslook.
Variatietip: voeg wat gebakken champignons of ui toe.
Ingrediënten voor 2 porties
Bereidingswijze:
1. Doe de lange vingers in een schaaltje en besprenkel deze met de koffielikeur. Verdeel de drinkvoeding erover en plaats het schaaltje afgedekt in de koelkast voor minimaal 2 uur zodat de lange vingers zacht kunnen worden.
2. Haal het schaaltje met lange vingers uit de koelkast.
3. Klop de slagroom lobbig met een garde of mixer.
4. Plaats met een lepel een laagje lange vingers op de bodem van elk glas. Bestrooi met enkele frambozen. Voeg wat lobbig geklopte slagroom toe en maak vervolgens weer een laagje van lange vingers, frambozen en top af met een flinke schep slagroom.
5. Voeg ter garnering nog wat frambozen toe.
Variatietip: voeg kleine stukjes pure chocolade toe.