Mobiliteit

Weer lopen dankzij een exoskelet

Vertel / Dennie loopt weer, ondanks zijn dwarslaesie Gepubliceerd op 03 juli 2020 Op nog geen 500 meter van z’n huis ging het mis. Op de terugweg van zijn vakantiebaantje schrok hij van een licht, tikte met het voorwiel van z’n brommer de stoep aan en klapte tegen een elektriciteitskastje. Dennie (25) liep door dit ongeluk een dwarslaesie op en zit sindsdien in een rolstoel. Hij legt zich hier echter niet bij neer en zoekt vanaf het eerste moment naar mogelijkheden om weer stappen te kunnen maken. Een exoskelet bracht uitkomst en zorgt ervoor dat hij zich af en toe weer ‘vrij’ voelt.
Nu hoopt Dennie met zijn stichting Walk On ook andere mensen met een dwarslaesie te kunnen helpen. De stichting zet zich in om mensen met een dwarslaesie weer te laten lopen en daarmee hun gezondheid, zowel fysiek als mentaal, te verbeteren. Meer weten over Dennie en stichting Walk On? Kijk dan op www.stichting-walk-on.nl.

Bekijk ook het verhaal van Ricardo. Hij raakte door een amputatie zijn linker onderbeen kwijt, maar kijkt dankzij amputatievoetbal weer positief naar de toekomst.

Foto’s van Serge Duursma – anderfoto.nl