Lifestyle

Ed: “Mijn dochter Kyra is mijn houvast”

Vertel / Ed: “Mijn dochter Kyra is mijn houvast” Gepubliceerd op 25 januari 2019 “Uit muziek haal ik veel energie. Ik kan er de hele dag naar luisteren. Van soul tot blues: als er maar bezieling inzit. Zo ben ik echt fan van Seal, wat een stem heeft die man. Als ik naar hem luister, vergeet ik even alles om me heen. Ook de pijn ja, want helaas gaat het op dit moment niet al te gemakkelijk. Ik heb veel last van mijn onderrug met uitstralingen naar mijn benen en voeten. Dat komt door mijn gedeeltelijke dwarslaesie die ik opliep tijdens een ongeluk in 2010. De helikopter waar ik in zat, stortte neer. Ik was de enige die de crash overleefde. Ik heb nog wel gevoel in mijn benen, maar kan niet meer lopen en zit sindsdien in een rolstoel.”
Perfecte foto maken
“In mijn dorp ben ik de enige van mijn leeftijd in een rolstoel. Dat voelt weleens eenzaam. Dan denk ik terug aan hoe mijn leven er als persfotograaf uitzag en hoe gaaf dat gevoel was als ik de perfecte foto had gemaakt. Helaas lukt werken niet meer en ben ik veel aan huis gebonden. Soms baal ik daar flink van. Dan denk ik: waarom ik? Maar ik probeer niet te lang negatief te denken.”
Kippenvel over mijn rug
“Op een gegeven moment zet ik een knop om en vind ik de kracht om alles weer positief in te steken. Daar helpt mijn dochter Kyra me zeker bij. Zij is echt mijn houvast. Ze is zo’n vrolijk, sociaal meisje. Door haar zit ik binnen no time weer vol energie. We gaan graag samen naar de paarden, dat is onze passie. Ik vind het heerlijk om haar te zien genieten. Ze is een echt paardenmeisje. En daarnaast haal ik veel energie uit handbiken. Zo fijn om te doen. Ik kijk erg uit naar de HandbikeBattle. Niet alleen een geweldig evenement met een topsfeer, maar ik vind het vooral mooi om te zien hoe anderen met hun handicap omgaan. Als je dan ziet hoe mensen boven op de berg binnenkomen, loopt het kippenvel over mijn rug. Daar put ik kracht uit en dan kan ik er weer even tegenaan.”