Lifestyle

7 x leuke dingen doen in Doetinchem

1 Glühwein drinken op het Simonsplein
“Op het Simonsplein in het centrum vind je tal van gezellige cafés, die in de winter een verwarmd terras hebben. Ik kom er graag voor het mooie uitzicht op de oude Catharinakerk. Heel gezellig om dan op een terrasje neer te ploffen voor een lekker warm drankje.”
2 Een winterse wandeling maken bij Kasteel Slangenburg
“Ik wandel graag in stilte bij het labyrint vlak bij Kasteel Slangenburg, aan de rand van Doetinchem. Door mijn diabetes in combinatie met huidproblemen zit ik vaak thuis. Ik had een uitlaatklep nodig. Dat werd meditatief wandelen. Gewoon even nergens aan denken en genieten van de prachtige natuur. Na afloop zit ik vol energie en heb ik het gevoel alles en iedereen weer aan te kunnen.”

Kasteel Slangenburg is te vinden op Kasteellaan 6 in Doetinchem.

3 Shoppen en schaatsen tijdens het Winterwonderstad-event
“Elk jaar verandert Doetinchem vanaf half december tot begin januari in een winterwonderstad. Tijdens dit event kom je helemaal in de kerstsfeer! Je kunt dan heerlijk schaatsen op de grote schaatsbaan of een ritje maken in de draaimolen. Of bij een van de kraampjes chocolade­ melk of glühwein drinken. Ook kun je er naar hartenlust shoppen of naar een mooie theatervoorstelling.”
Klik hier voor meer informatie over Winterwonderstad.
4 Bijzonder overnachten bij Kasteel Slangenburg
“Ik vind het landgoed bij Kasteel Slangenburg een van de mooiste plekken van ons land. Het is er heerlijk rustgevend. Bovendien is het een van de best bewoonbare Nederlandse kastelen uit de zeventiende eeuw. Je waant je echt in een andere tijd hier. In het Koetshuis kun je een lekker kopje koffiedrinken na een wandeling of fietstocht. Maar je kunt er ook een nacht blijven slapen. Heel bijzonder!”

Kasteel Slangenburg is te vinden op Kasteellaan 6 in Doetinchem. 
5 Verse vis en biologische producten kopen op de dinsdagmarkt 
“Vaste prik op dinsdag: de markt in Doetinchem. Als kind kwam ik er al. Ik koop er in elk geval altijd een lekker visje, zoals kibbeling, dat ik meteen opeet. Daarna loop ik een rondje over de markt. Heel gezellig. Ze hebben er ook veel biologische producten en daar hou ik van. Vaak kom ik met een zak vol groenten thuis.”
6 Rolstoelvriendelijk wandelen in Landgoed Hagen
“Landgoed Hagen is een heel mooie bosrijke omgeving. Er is een rolstoelvriendelijk wandelpad aangelegd van 2,5 kilometer. Tijdens de wandeling kom je langs naald­ en loofbomen, uitgestrekte weilanden en mooie boerderijen. Prachtig!”

Meer informatie over Landgoed Hagen vind je hier. En via deze link zijn rolstoelvriendelijke wandelroutes te vinden. 

7 Decadent eten bij Hendrixen Grandcafé
“Mijn favoriete restaurant in Doetinchem is Hendrixen Grandcafé en Stadsbrouwerij. Ik word daar altijd enorm in de watten gelegd. Ze hebben vriendelijk personeel en lekker eten. Het leukste vind ik dat er bij elk gerecht een toepasselijk biertje wordt aanbevolen. Weer eens wat anders dan wijn bij het eten!  Ook hebben ze er heerlijk verse groenten. Voor mij als diabetespatiënt heel fijn, want ik probeer met koolhydraten te minderen.”

Hendrixen Grandcafé vind je op Grutstraat 31.

Heb je net zoals Ria ook een favoriete wandelroute? Log in en vertel waarom juist die locatie of route zo bijzonder is.