Lifestyle

Zo houd jij contact in tijden van social distancing

Nu we allemaal zoveel mogelijk thuis moeten blijven, kunnen we ons best voorstellen dat de behoefte aan contact met je geliefden groot is. Maar ook dat je het praatje met de buurman of buurvrouw mist. Of dat kopje koffie die je iedere woensdagmiddag drinkt bij je oma. Het zijn soms hele kleine gewoontes, die je nu extra mist. Maar met een beetje creativiteit is er eigenlijk nog best veel mogelijk, zij het op afstand. Er worden allemaal leuke ideeën bedacht die ervoor zorgen dat we toch contact kunnen houden met de mensen om ons heen! Ben je benieuwd? Wij zetten wat leuke ideeën op een rijtje voor je:
He, ik zie je!
Het ligt voor de hand, maar videobellen is momenteel dé manier om elkaar toch even te zien en te spreken. Heb je het al eens gedaan, bijvoorbeeld via Zoom of Google Hangouts? Om het extra leuk te maken, kun je ook denken aan:
 • Een digitale familieborrel plannen. Bijvoorbeeld vrijdag om 17 uur, om het weekend mee te starten. Zorg ervoor dat iedereen een drankje en hapje heeft klaarstaan en neem de week met elkaar door. Via WhatsApp kun je ook gemakkelijk videobellen met meerdere mensen tegelijk, geen extra moeite dus. Zorg wel dat iedereen even wat spreektijd krijgt, een gespreksleider is zeker geen overbodige luxe.
 • Laat de vlogger in je los. Hoe leuk is het om met vrienden, de buurman of een familielid elkaar af en toe een korte update te sturen door middel van een filmpje. Of gewoon een mop te delen. Zo zie je elkaar toch even, ook al is het op afstand.
 • Handige apps, zoals de Houseparty app. Kun je niet alleen videobellen met meerdere mensen tegelijk, maar ook spelletjes spelen. Dubbel veel plezier!

De brievenbus is terug van weggeweest!
In deze tijd zie je dat postbedrijven het extra druk hebben. En dat is niet gek, want iedereen gaat elkaar massaal kaartjes en cadeautjes sturen. Een waardevolle manier om iemand te verrassen en te laten weten dat je aan diegene denkt. Denk eens aan:
 • Een kaartje met een videoboodschap – dat maakt het extra persoonlijk
 • Een cadeautje met betekenis, zoals een edelsteen of geluksarmbandje
 • Een bloemetje; zo steun je gelijk de lokale bloemist. En daarmee fleur het huis van iemand ook gelijk op. Dat doet je altijd goed!
 • Maar ook low budget opties zijn ontzettend leuk, zoals een tekening gemaakt door kinderen. Daarmee tover je altijd een glimlach op iemands gezicht.
 • Wat ook leuk is om te doen: bij gelegenheden die nu niet gevierd kunnen worden, zoals verjaardagen of geboortes, met een grote groep massaal kaartjes te gaan versturen. Zo overspoel je iemand met jullie liefde!

Tip: mocht je geen postzegels in huis hebben en liever niet naar buiten gaan voor alleen een postzegel? Tegenwoordig kun je ook digitale postzegels kopen, super handig!

Houdt vast aan je gewoontes
Juist nu je denkt dat wekelijkse afspraken of contactmomenten niet door kunnen gaan, is het de kunst om te kijken of dat nog wel kan, maar dan net een beetje anders:
 • Doe je regelmatig mee aan het pubquiz in de plaatselijke kroeg? Dat kan ook nu nog! Kijk bijvoorbeeld eens op quiznight.nl. Daar kun je elke week online meedoen met een quiz. Zo houd je je algemene kennis op pijl en zie je tegelijk je vrienden ook nog eens.
 • Of sport je iedere donderdag met de buurvrouw? Bel elkaar dan op, met beeld uiteraard, en doe alsnog allebei tegelijk de oefeningen in de woonkamer, zoals deze workout.
 • Ga je normaal gesproken op zondagochtend naar je ouders voor een kop koffie en neem je dan altijd een stukje taart mee? Ook dat kan nog steeds. Zet de gebakjes bij je ouders voor de deur, ga naar huis en bel elkaar op. Kop koffie erbij en smullen maar!
 • Kortom: houd je zoveel mogelijk vast aan je gewoontes, dat doet je goed en zorgt ervoor dat je in contact blijft.

Heb je nog andere leuke ideeën om contact te houden? Log dan in en deel ze dan met ons. Zo helpen we elkaar!