Lifestyle

10 x leuke activiteiten in het Brabantse Asten – stomaproof!

Vertel / Zin in een dagje Brabant? Gepubliceerd op 30 oktober 2018 Wat zijn jouw favoriete spots in jouw woonplaats? En welke plekken zijn extra fijn omdat er rekening gehouden wordt met je beperking? Stomadrager Monique Sauve (42) uit het Brabantse dorp Asten over haar favoriete plekken.
1.Herfstwandeling in de Schietbaanse bossen
“Samen met mijn 11-jarige dochter en hond ga ik graag een uurtje wandelen in de Schietbaanse bossen. Dat ligt aan de rand van Asten. Ook al ken ik het gebied goed, het verveelt nooit. Er is een grote grasbult en mijn dochter vindt het heerlijk om daar vanaf te rollen. Dan gaat de hond erachteraan en zijn ze heerlijk aan het ravotten.”
2. Herberghe de Coeckepanne: de lekkerste pannenkoeken
“Dit pannenkoekenhuis staat in Lierop. Een klein dorp waar je zo doorheen bent, maar waar ze de lekkerste pannenkoeken van heel Brabant hebben. Zelf neem ik altijd een hartige. Mijn favoriet? Die met brie, walnoten en honing. Heerlijk!”

Herberghe de Coeckepanne zit op de Van Dongenstraat 1 in Lierop

3. Paddenstoelen zoeken in Nationaal Park de Groote Peel
“Samen met mijn dochter ga ik regelmatig naar Nationaal Park de Groote Peel. Ik vind het een van de mooiste plekken van Nederland. Zo groots, rustig en overweldigend. Je kunt er wandelen, fietsen, paardrijden of mountainbiken. En ook heel goed paddenstoelen zoeken. Daar zijn er duizenden van in de herfst. Met een beetje geluk spot je dan ook dieren zoals eekhoorntjes en herten.”

Nationaal Park de Groote Peel
ligt op de grens van Limburg en Noord-Brabant, in de driehoek Meijel – Asten – Nederweert. 
4. Fijnste terras: Pesos
“Pesos is een Mexicaans-achtig restaurant midden in Asten. Hier zit je heerlijk in het herfstzonnetje. Ze hebben er een groot, ruim terras waar ik graag wat ga borrelen. Ook hebben ze er lekker eten voor een klein budget. Ik bestel vaak de nacho’s of de saté. Die zijn heerlijk!”

Pesos is gevestigd op Logtenstraat 3. 

5. Bijzondere verzameling klokken in Museum Klok en Peel
“Asten staat bekend als ‘het klokkendorp’. We hebben hier een flinke selectie klokken die worden verzameld in Museum Klok en Peel. Van groot tot klein: je kijkt echt je ogen uit!”

Museum Klok en Peel vind je op de Ostaderstraat 23.

6. Beste openbare toilet: bij de HEMA
“Het toilet bij de HEMA in Asten is ruim en schoon. Verder hebben we hier niet veel openbare toiletten. Ik heb een brickerstoma en als ik tegen een lekkage aan zit, moet ik die snel ergens kunnen legen. Vroeger was dat nog wel eens stressen. Dan kon ik niet op tijd een toilet vinden. Gelukkig kan ik nu met mijn medische hulppasje bijna overal terecht. Zelfs in winkels!”
7. Tienduizenden pompoenen bekijken tijdens De Pompoendagen
“De Pompoendagen worden elk jaar in de herfstvakantie bij Museum Klok en Peel georganiseerd. Het is een enorm spektakel. Tienduizenden pompoenen worden er samengebracht. Die kun je vervolgens uithollen, versieren of er kaarsjes van maken. Ook is een grote markt met pompoenlekkernijen.”

Houd de agendapagina op de website van Museum Klok en Peel in de gaten voor meer informatie over De Pompoendagen.

8. Gezellig all you can eat-restaurant Dinertijd
“Asten is echt een bourgondisch dorp. Het is klein, maar je vindt hier veel restaurants en gezellige cafés. Met mijn gezin ga ik graag naar Dinertijd. Een all you can eat-restaurant waar ze eigenlijk van alles hebben. Van soep tot sushi en van vis tot aardappeltjes.”

Dinertijd vind je op Prins Bernhardstraat 55.

9. Dagelijks een bijzonder figurenspel
“Wat niet veel mensen weten over Asten? Dat je elke dag aan de voorkant van het gemeentehuis van Asten een bijzonder figurenspel kunt zien. Om 11.00, 15.00 en 17.00 uur wordt hier het verhaal van St. Joris en de Draak afgespeeld. Tegelijkertijd hoor je dan een vrolijke melodie op de toren van de kerk ernaast. Erg leuk om hier naar te kijken!”

Het gemeentehuis van Asten is gevestigd op Koningsplein 3.

10. Favoriete winkel De Midas
“Ik kom graag in winkelcentrum De Midas, in het centrum van ons dorp. Van Livera en Primera tot een juwelier en leuke kledingwinkels. Ik shop hier vaak voor mijn dochtertje.”

Winkelcentrum De Midas vind je op Burgemeester Frenckenstraat 22.