Lifestyle

Verdrietig, maar prachtig tegelijk

“De dag dat ik besloot een afscheidsreis te maken ter ere van Corrie, wist ik al precies wat de route moest zijn. Via Frankrijk naar Spanje, door Zwitserland naar Italië. En dan via Oostenrijk en Duitsland weer terug. Het is een reis die mijn vrouw en ik 41 jaar lang elke zomer samen maakten. Corrie was reislustig en dól op Spanje en Italië. Elk jaar keek ze uit naar onze trip. Ze reed graag auto en genoot al intens van de reis ernaartoe.”
Opeens weg
“Vorig jaar zouden we weer gaan. Tot het ondenkbare gebeurde. Na een val in het verpleeghuis is Corrie heel plotseling overleden. Ze was daar om bij te komen na een heupoperatie en zou bijna weer thuiskomen. Op een donderdagmorgen reed ik naar haar toe om haar een dagje mee te nemen naar Duitsland. In de auto kreeg ik het telefoontje: ‘Uw vrouw is gevallen’. Daarna is ze niet meer uit bed gekomen. Tien dagen was ik bij haar in het verpleeghuis en toen stierf ze. Het was verschrikkelijk.”

“Ze was een schitterende vrouw, de enige in mijn leven”

Herinneringen ophalen
“Ik heb het er erg moeilijk mee dat Corrie er niet meer is. 61 jaar zijn we samen geweest. Zij was zestien en ik achttien toen we elkaar leerden kennen. Ze was een schitterende vrouw, de enige in mijn leven. Onze reis wilde ik dit jaar alsnog maken. Ter ere van haar, samen met onze jongste zoon. Ik wilde al die plekken zien waar ik met haar zo vaak ben geweest en waar zoveel mooie herinneringen liggen. Ik wilde alle mensen ontmoeten die we samen op onze vakanties hebben leren kennen. Want we hebben wat vrienden gemaakt in al die jaren. Met veel hoteleigenaren en andere reizigers heb ik nog steeds goed contact.”
Verdrietig én prachtig
“Door problemen met mijn eigen gezondheid ging het helaas anders dan gepland. Zo zijn we op doktersadvies met de bus naar Spanje geweest, in plaats van met de auto. Doordat er een operatie tussendoor komt, moet Italië nog even wachten. Maar het was geweldig om weer in Spanje te zijn. Mijn zoon en ik zijn op de scooter heel Benidorm door gecrost. Ook hebben we alle straten van Salou gezien en alle winkeltjes bekeken. We hebben gewandeld, gezwommen, een casinootje gepakt, op het terras gezeten. Alle dingen waar ik met haar zo van genoot. Het was verdrietig en prachtig tegelijk.”