Lifestyle

Heerlijke herfstuitjes

Tentoonstelling ‘Helende Kracht’
Tijdens de tentoonstelling Helende Kracht in het Museum Volkenkunde in Leiden ontdek je alles over genezingstradities wereldwijd. Ontdek wat voor eeuwenoude helende rituelen, methodes en hulpmiddelen er op de wereld voorkomen. Van winti en ayahuasca tot sjamanen en heksen.
Het 6 minuten dagboek
Jezelf gelukkig schrijven? Dat kan, stelt auteur Dominik Spenst. En het mooie is: het kost je dagelijks maar zes minuten. Spenst belandde na een zwaar ongeluk voor vier maanden in het ziekenhuis. Tijdens deze periode kwam hij op het idee voor Het 6 minuten dagboek. Door dagelijks op te schrijven hoe (positief) je dag was, ontstaan er positieve gedachtes en gewoontes. Waardoor je je vanzelf gelukkiger gaat voelen.
Film ‘Ad Astra’
Ad Astra wordt nu al de spannendste scifi-film van de afgelopen jaren genoemd. Hierin spelen Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland de sterren van de hemel. Het verhaal gaat over astronaut Roy McBride (gespeeld door Brad Pitt), die afreist naar de uiterste hoeken van ons zonnestelsel, zoekende naar zijn vermiste vader. Die ging twintig jaar geleden op een ruimtemissie en keerde nooit meer terug. Zo stuit hij op een mysterie dat onze planeet bedreigt.
Dagje welness op de Veluwe
Guur weer en toe aan een opkikker? Verwen jezelf met een ontspandagje bij een van de mooiste wellnessresorts van Nederland: de Veluwse Bron. Warm je spieren op in een kruidenbad, trek een baantje in een van de velezwembaden en geniet van de vele bijzondere sauna’s. Zoals de wildobservatiesauna, waar je met een temperatuur van gemiddeld 75 graden uitkijkt over het naastgelegen natuurmeer.
Boek voor het slapengaan
Op zoek naar rust? Deze Koreaanse bestseller Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt is geschreven door een boeddhistische monnik. Het staat vol prachtige illustraties en adviezen over zelfreflectie, kalmte vinden en hoe je mindful kunt omgaan met negatieve emoties als woede en jaloezie. Tip: lees een aantal bladzijden voor het slapengaan. Wedden dat je snel in slaap valt?
Erop uit in de Brabantse Sahara
Tussen Tilburg, Den Bosch en Waalwijk vind je de Loonse en Drunense Duinen. Een uitgestrekt woest gebied dat ook wel de Brabantse Sahara wordt genoemd. Terwijl de wind om je oren giert, waan je je even in een andere wereld. Bezoek dit nationale park te voet, per fiets of in een huifkar. Ook zijn er diverse paden voor rolstoelgebruikers.
Musical ‘Anastasia’
De bekende grote Broadwayproductie Anastasia eindelijk in Nederland te zien. Vanaf september kun je in het AFAS Circustheater in Scheveningen deze sprookjesachtige musical zien. Het verhaal gaat over de vermissing van een beroemde Russische prinses, een vrouw zonder naam en geschiedenis. Wie is zij? Haar reis voert haar van het Russische tsarenrijk naar de roaring twenties in Parijs.
Logeren in een natuurhuisje
Verscholen tussen de bomen op Landgoed de Horte vind je ’t Witte Huis. Dit cultuurhistorische monument was vroeger een biljarthuisje van de landheer. Recent is het door het duurzame woonmerk By Mölle omgetoverd in een heerlijke buitenplek waar je ook kunt logeren. Geniet binnen van comfort en luxe, en maak buiten de mooiste wandelingen door de bossen van het Overijsselse Vechtdal. Je huurt het huisje inclusief twee fietsen.