Lifestyle

7 x veilige najaarsuitjes!

Vertel / 7 x veilige najaarsuitjes! Gepubliceerd op 06 oktober 2020 Doen, zien en lezen: maar dan binnen de coronaregels. Vertel… zet de leukste activiteiten voor dit najaar op een rij.
1. Een gevoelig en eerlijk drama
Wat gebeurt er met de liefde als je nog maar drie maanden te leven hebt? In de film Hope wordt de relatie van Anja en Thomas hevig op de proef gesteld als zij een hersentumor blijkt te hebben en niet meer lang te leven heeft. Een aangrijpend Noors drama dat op het filmfestival van Berlijn in de prijzen viel.

Hope draait vanaf 29 oktober in de bioscoop.

2. Luistertip: de beste podcasts
De podcast wint aan populariteit. Sterker nog podcasts luisteren lijkt wel een nationale hobby geworden. Ben jij al een van de vijf miljoen frequente luisteraars in ons land? Niet, probeer dan eens een van deze drie toppers en misschien heb je er een nieuwe hobby bij: De laatste dans van Franx Pollux, De Dag van NPO Radio 1 of De Showbizzmoord van Lammert de Bruin en Babs Assink.
3. Nieuw: mysterieus kaartspel
De Crew, genomineerd voor speelgoed van het jaar, is een coöperatief kaartspel waarin je probeert in vijftig missies het heelal te doorkruisen. Maar let op: één foute kaart kan het einde van een missie betekenen. Praten gaat in de ruimte niet, maar met slim denkwerk moet het lukken om net die ene speler de juiste slag te laten winnen.
4. Schuilt er een fijnproever in jou?
Wijnglazen en goed gezelschap. Meer heb je niet nodig voor een gezellig avondje uit in eigen huis. De wijnproeverij regel je eenvoudig online bij Proef. De wijnen zijn onherkenbaar gemaakt. Op de proefkaarten staan ze kort beschreven. Kijk, ruik en proef welke wijn er schuil gaat achter de zwarte hoes…

Kans maken op een wijnproeverij voor thuis? Mail voor 1 december naar vertel@medireva.nl onder vermelding van wijnproeverij.

5. This is my church
Sfeerproeven bij dj’s als Afrojack, Armin van Buuren of Nicky Romero? Het kan in het Fotomuseum in Maastricht. Hier exposeert de Nederlandse dancefotograaf Rutger Geerling met de tentoonstelling ‘This is my church’. Je krijgt imposante en knallende foto’s van internationale dancefestivals en events voorgeschoteld.
6. Ontdek de wereld van muziek
Luister, maak, voel en beleef muziek. Het kan allemaal bij de familietentoonstelling Music! in het Museon in Den Haag. Je hoeft niet een instrument te bespelen of noten te kunnen lezen, nieuwsgierigheid naar nieuwe geluiden en ervaringen is genoeg. Ontdek hoe muziek verbindt, ontspant, de wereld verandert, maar vooral ook hoe leuk het is.
7. Vul in en leer jezelf kennen
Start where you are is een écht doe-boek met inspirerende quotes, persoonlijke reflecties, opdrachten en prachtige illustraties. Door te tekenen, lijstjes te maken en nog veel meer word je aangespoord om over jezelf en het leven na te denken. Een bijzondere manier om positieve verandering teweeg te brengen.