Lifestyle

Deze social media accounts van mensen met diabetes zijn het volgen waard!

Vertel / 7x social media accounts van mensen met diabetes Gepubliceerd op 10 november 2020 Voor mensen met diabetes kan het soms best een uitdaging zijn om een goede balans te vinden tussen een gezonde levensstijl een hun ziekte. Online zijn er tal van platforms van lotgenoten die kennis en ervaringen met elkaar delen. Wij hebben een aantal inspirerende social media accounts voor jou op een rij gezet, waar jij je als diabeet wellicht in herkent en tips uit kunt halen?
Ronnie’s dosis
Ronnie helpt zijn volgers om zelfvertrouwen over hun diabetes te krijgen en daarmee het te kunnen managen. Hij geeft zijn volgers een kijk op hoe hij zijn gezonde levensstijl combineert met diabetes type 1. Ronnie gelooft dat je gezond én gelukkig kunt leven met diabetes type 1, als je maar weet hoe je dat moet doen. Deze praktische informatie heeft betrekking op alle dagelijkse zaken die met de conditie te maken hebben. Denk aan diabetes management, sport, beweging, voeding, mindset, hulpmiddelen en meer.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het Instagramaccount van Ronnie? Klik dan hier.

Girl0ninsulin
Sinds haar vijfde heeft Myrthe diabetes type 1. Lange tijd voelde Myrthe zich anders dan de rest. Dat kon haar heel verdrietig of eenzaam laten voelen. Dit gevoel veranderde toen ze zich aansloot bij een online community voor mensen met diabetes. Ze herkende zich hier in de andere leden en wist dat ze er niet alleen voor stond. Myrthe heeft inmiddels haar eigen blog en Instagram opgezet ‘Girl0ninsulin’ en is er voor iedereen die diabetes heeft en zich gehoord wil voelen of meer erover wil leren. Bezoek hier de Instagram van Myrthe.
Stayhappy.nl
Talitha Paauwe is 23 en heeft sinds 2015 diabetes type1. Al een lange tijd daarvoor was Talitha bezig met gezonde voeding en veel sporten, maar haar Diabetes zorgt nu voor wat extra uitdaging. Op haar Instagram en haar persoonlijke blog ‘Stay Happy’ neemt ze haar volgers mee in haar leven met diabetes type 1 en deelt ze gezonde recepten. Wil jij ook het leven van Talitha volgen, klik dan hier.
Waarisbea
Bea is 35, moeder van Amelle, en heeft sinds haar vijftiende diabetes. Bea blogt over van alles in haar leven, zo ook haar diabetesverhaal. In 2020 is Bea voor de eerste keer moeder geworden en de combinatie zwanger zijn en diabetes type 1 hebben, is een lastige. Naast haar blog ‘Waarisbea’, heeft ze ook nog een ander Instagramaccount, namelijk: ‘Suikermamas’. Met dit platform wil Bea de wereld rondom zwanger zijn en diabetes type 1 hebben, wat positiever maken. Klik hier om beide accounts te bekijken.
Nadiabetes
Nadia heeft al jaren diabetes en wil graag een voorbeeld zijn voor andere lotgenoten. Met die reden is ze haar Instagramaccount begonnen. Nadia wil met haar account mensen samenbrengen, waar ze hun verhaal kunnen delen of ervaringen opdoen. Van over de hele wereld komen andere diabetici hier samen. Nadia wil graag met haar gezicht naar buiten treden om te laten zien: dit is diabetes. Het is niet; ‘je mag dat snoepje niet’, maar ook emoties en telkens weer opnieuw acceptatie. Diabetes is zoveel meer. Bekijk hier de Instagrampagina van Nadia.
Loes.doemijmaardiabetes
Loes Heijmans heeft van haar ziekte, haar werk gemaakt. Sinds 2004 heeft zij diabetes type 1 en in 2015 schreef ze haar eerste boek hierover. Vanaf dat moment gaat zij het hele land door om als spreker te vertellen over haar ziekte. Via haar Instagramaccount laat ze haar volgers zien hoe haar werk/leven eruitziet. Ze wil hiermee meer awareness over diabetes type 1 creëren. Ook leuk; Loes heeft haar eigen podcast over haar leven met diabetes. Klik hier om de podcast te luisteren. De Instagram van Loes vind je hier.
Wil je meer lezen over diabetes, klik dan hier.