Als blijkt dat je moet darmspoelen, word je meestal doorgestuurd naar een stoma- of continentieverpleegkundige. Hij of zij adviseert een spoelsysteem dat het beste bij jouw medische situatie past. Ga dus nooit op eigen initiatief darmspoelen! Het gaat namelijk om een medische noodzaak. Het is belangrijk dat je een specialist raadpleegt en er een medische verklaring voorhanden is.

Nog even helder op een rijtje

Wie doet wat?

Ziekenhuis

Een medisch specialist in het ziekenhuis onderzoekt je klachten en bepaalt of darmspoelen nodig is. Deze specialist kan je doorverwijzen naar MediReva voor levering van medische hulpmiddelen. De voorschrijver in het ziekenhuis bepaalt welk spoelsysteem het beste past bij jouw situatie en met hoeveel water je mag spoelen.

Medisch speciaalzaken

Bij een medisch speciaalzaak – zoals MediReva – bestel je alle benodigde darmspoelmaterialen. Wij leveren darmspoelmaterialen als we een aanvraag machtiging ontvangen van je specialist. Medisch speciaalzaken hebben vaak verpleegkundigen in dienst die je advies kunnen geven. Als MediReva je begeleidt bij het darmspoelen, dan nemen we eerst contact met je op om je situatie te bespreken. Wij kunnen je telefonisch extra uitleg geven of plannen een afspraak bij je thuis. We bespreken dan de bestelwijze, evenals de vergoeding van de hulpmiddelen door de zorgverzekeraar en de werking van de spoelmaterialen. Als je wilt, dan kun je daarna zelf proberen te spoelen. Een verpleegkundige kan uitleg geven en bijsturen, maar de handelingen dien je zelf te verrichten.

Thuiszorg

Als je begeleid wordt door de thuiszorg stuurt MediReva de medische hulpmiddelen naar je huisadres. De thuiszorg legt uit hoe alles werkt en kan je helpen en begeleiden bij het spoelen.

Fabrikant

De fabrikant levert de producten aan de medisch speciaalzaak. In Nederland zijn er verschillende fabrikanten met een breed assortiment aan darmspoelmiddelen. Zo is er altijd wel materiaal dat bij jouw situatie past. Er zijn ook fabrikanten die je kunnen begeleiden bij het spoelen, zowel telefonisch als bij je thuis. Dat doen ze via support- of ondersteuningsprogramma’s. Voor meer informatie kun je contact opnemen met je verpleegkundige in het ziekenhuis of een verpleegkundige van MediReva.