Vertel / Weg met de joggingsbroek Gepubliceerd op 10 juli 2018 Het mooiste van haar werk vindt Daphne dat ze anderen kan helpen. Dat ze kan bijdragen aan een betere levenskwaliteit van mensen met een beperking. Daarom heeft ze haar eigen bedrijf DAPR zodat ze fulltime couturebroeken kan ontwerpen voor modeliefhebbers.
Als kind was Daphne altijd al in de weer met kleding. Dat ze de stap zette naar een carrière in de mode, was dus logisch. “Als maatcoupeuse krijg ik diverse opdrachten. Ik merkte dat er steeds meer vraag was naar broeken op maat voor mensen met een beperking. Veel klanten zijn die joggingsbroeken namelijk beu. Ze willen er modieus uitzien en dan past die casual look niet bij wat ze willen uitstralen.”
Kleuren en stoffen kiezen
Om te komen tot een goede keuze, ga ik eerst bij klanten op bezoek of komen ze naar mijn atelier. We bespreken dan wat de wensen zijn en ik heb pasbroeken bij om te kijken wat goed staat. Daarna ga ik opmeten en kiest de klant de stof en kleur. Vervolgens ga ik aan de slag en spreek ik na een week of twee weer af met de klant om het eindresultaat te beoordelen. Het mooiste vind ik het moment dat ik klanten zie stralen. Het geeft sommigen ook een stukje vrijheid terug omdat ze bijvoorbeeld weer zelf naar het toilet kunnen zonder aankleedhulp van anderen. Daar doe ik het voor!”