Huidverzorgingsproducten

Soms kan je lichaam wel wat extra’s gebruiken. Zoals een niet-vette huidbeschermende crème, die je huid soepel houdt en waterafstotend maakt. Een crème zorgt er ook voor dat het pH-niveau van je huid op peil blijft. Beschermfilmlaagjes vormen een extra laag over je huid, waardoor je beter wordt beschermd tegen invloeden van ontlasting en urine. Een crème zorgt bovendien ook voor een betere hechting van het opvangmateriaal.

Bij een vochtige huid of slijmvliesaandoeningen kun je ook een huidbeschermende poeder gebruiken. Bijvoorbeeld als de huid zo geïrriteerd is dat de wondjes vocht afgeven. Het poeder beschermt de huid tussen de stoma en het opvangmateriaal. Bij gebruik van poeder is het zinvol om het overtollige poeder weg te blazen. Ook raden wij aan de huidplak of het poeder een beetje vochtig te maken, zodat het opvangmateriaal beter blijft zitten.

Pleisterresten zijn makkelijk te verwijderen met de remover uit ons assortiment. Je kunt het ook gebruiken als je door een vette huid het opvangmateriaal niet kunt plaatsen. Wees echter voorzichtig: removers kunnen irriteren en de huid uitdrogen. Zuinig zijn in het gebruik en na gebruik reinigen met water voorkomt deze klachten.

Verschillende merken van stomaverzorgingsmaterialen

Als medisch speciaalzaak zijnde kun je van ons verwachten dat we een zeer compleet assortiment hebben. MediReva is merkonafhankelijk en ons assortiment bevat dan ook alle gangbare merken en producten. Wij leveren onder andere stomamaterialen van fabrikanten als: Coloplast, Braun , Dansac, Eurotec, Convatec, Hollister, Welland. Marlen, Laprocare, Salts en Eakin.

Een stoma is maatwerk

Elke stoma is anders. Het is dan ook belangrijk dat het stomaverzorgingsmateriaal is afgestemd op jouw stoma, jouw leven en jouw wensen. Het is elke keer maatwerk.

Persoonlijke begeleiding en uitstekende zorg vinden wij daarbij heel belangrijk. Het eerste pakket stomamaterialen kan door een van onze gespecialiseerde verpleegkundigen persoonlijk bij je thuis afgeleverd worden. Zij beantwoordt dan meteen al je vragen en geeft uitleg en advies over de verzorging van je stoma.