Binnen MediReva hebben we sinds een tijdje opleidingsmogelijkheden via het online platform GoodHabitz. Collega Anthony vertelt over zijn ervaring met het platform. Lees je mee?

 

Anthony, stel jezelf eens voor?

Mijn naam is Anthony Wolter en ik ben zo’n 10 jaar werkzaam in de logistieke branche. Inmiddels werk ik ook alweer bijna 3 jaar bij MediReva in het distributiecentrum. Dit bevalt me erg goed! Ik vind dat er een relaxte sfeer op de werkvloer hangt en ik heb hele leuke collega’s.

Ik heb het altijd al leuk en fijn gevonden om een stapje extra te zetten, zowel op professioneel gebied als privé. Dat zit in mijn karakter. Ik denk dat dit nog eens extra gestimuleerd is door mijn vriendin. Zij heeft namelijk een zeldzame huidaandoening waardoor ik soms extra taken op me moet nemen. In het verleden heb ik ook zo nu en dan opleidingen en trainingen gevolgd, maar nooit gebruik gemaakt van een persoonlijk platform. Toen ik hoorde dat GoodHabitz deze mogelijkheid wel bood, was ik dan ook meteen geïnteresseerd.

 

Hoe ben jij GoodHabitz tegengekomen? 

Ik kwam met GoodHabitz in aanraking na een vervelende periode thuis. Het ging wat minder goed met mijn vriendin en ik had een tijdje zorgverlof opgenomen. Vanuit MediReva heb ik veel medewerking gekregen in deze periode. Toen ik na een week weer op het werk kwam, kon ik wel wat positiviteit gebruiken. Ik liep de pantry in en zag hier een boekje over GoodHabitz liggen. Nadat ik het had doorgelezen vertelde een collega me hier ook meer over. Vooral de trainingen op persoonlijk vlak spraken me aan en ik besloot om dit eens te bekijken.

 

En toen..?

Thuis heb ik ingelogd en de GoodHabitz app geïnstalleerd op mijn telefoon. Ik vond het platform meteen heel gebruikersvriendelijk. Het eerste wat ik deed was de GoodScan maken en hieruit bleek dat ik het beste een training over ‘optimisme’ kon volgen. Ik ben hieraan begonnen en kwam mezelf hier steeds meer in tegen. Tijdens deze training kreeg ik concrete handvatten over hoe ik bepaalde dingen op een eerder moment uit de weg kon gaan. Dit heeft écht mijn ogen geopend, voornamelijk door de duidelijke boodschap die er verteld werd, gecombineerd met humor en positieve teksten.

 

Wat vind je van het platform?

Ik vind de afwisseling in de werkvormen van GoodHabitz heel fijn. Het ene moment ben je aan het lezen, het andere moment filmpjes aan het bekijken of vragen aan het beantwoorden. Dit werkt voor mij heel goed. Na de training ‘optimisme’ ben ik begonnen met de training ‘mentale kracht’. Ik heb voor deze training gekozen omdat het in het verlengde lag van de training ‘optimisme’ en ik mezelf hier graag nog verder in wilde ontwikkelen. Vervolgens heb ik de training ‘out of the box’ denken afgerond.  Dit vond ik ook een hele leuke training, heel informatief. Hier heb ik geleerd om het logische denken soms los te laten. Ik merk dat ik de tips uit de trainingen ook op de werkvloer kan toepassen. Zo ben ik bijvoorbeeld minder gestrest, omdat ik tijdens een van de trainingen heb geleerd om met structuur te werken en ik hierdoor mijn gedachten beter rust kan geven. Daarnaast kan ik mijn werk en privéleven nu beter scheiden.

 

Zou je GoodHabitz aanraden?

In de toekomst wil ik zeker nog meer trainingen gaan volgen en ik wil mijn collega’s ook zeker aanraden om de trainingen die ik gevolgd heb te gaan volgen. Wanneer iedereen positiever is, verbindt dat ook meer op de werkvloer. Als ik kijk naar mijn eigen gevoel, is dat echt veranderd. Ik sta steviger in mijn schoenen en kan meer lachen. Ik ben erg blij dat GoodHabitz op mijn pad gekomen is!

 

MediReva is er voor je… ook als je jezelf wilt ontwikkelen! Enthousiast geworden na het lezen van Anthony zijn verhaal? Neem dan eens een kijkje op onze Werken Bij pagina.