Jouw patiënt heeft een (complexe) wond die zo snel mogelijk moet genezen. Zoals jij als beste weet, zijn hiervoor de juiste expertise en hulpmiddelen voor wondzorg cruciaal. Iedere wond is anders, en daarom is er altijd zorg op maat nodig.  MediReva heeft een uitgebreid assortiment hulpmiddelen van verschillende fabrikanten, zodat jij, als zorgprofessional (huisarts, wondverpleegkundige, gespecialiseerd verpleegkundige of thuiszorgmedewerker), altijd een passend hulpmiddel kunt voorschrijven. Daarnaast staan we voor je klaar voor wond- en productadvies wanneer dit nodig is.

Hoe wij jou als zorgprofessional kunnen ondersteunen:

 

 • Deskundige service en ondersteuning van wondverpleegkundigen
 • Uitgebreid assortiment hulpmiddelen van verschillende fabrikanten
 • Wij hebben overeenkomsten met alle zorgverzekeraars
 • Kenniscentrum met instructievideo’s voor jou en je patiënt
 • Makkelijk en snel voorschrijven via MediRevaNet. Je bestelt makkelijk het juiste hulpmiddel voor je patiënt
 • We bieden scholingen aan voor zorgprofessionals, zodat jij je deskundigheid kunt verhogen ​en continu op peil houden​

Samen maken we het verschil

Bij MediReva ondersteunen we al meer dan 40 jaar zorgprofessionals en patiënten als het gaat om wondzorg. We zijn ons ervan bewust dat wondzorg om een nauwe samenwerking vraagt binnen de zorgketen. Centraal staat dat zo spoedig mogelijk een behandelplan opgesteld en uitgevoerd wordt.

Hulpmiddelen in consignatie

MediReva biedt de mogelijkheid van hulpmiddelen in consignatie. De hulpmiddelen die in deze consignatievoorraad worden opgenomen, worden in overleg met de verantwoordelijke zorgprofessional(s) van de zorginstelling vastgesteld. De hulpmiddelen zijn bedoeld om mee naar huis te geven voor het eerste gebruik in de thuissituatie. Zo kan het wondbeleid thuis direct worden gecontinueerd met het gewenste materiaal. De zorgprofessional meldt de patiënt aan in ons digitale platform MediRevaNet, vult de intake/voorschrift in en registreert de afgifte van de hulpmiddelen.
MediReva beheert deze consignatievoorraad en vult deze periodiek aan. Wel zo makkelijk.

Negatieve druktherapie illustratie

Negatieve druktherapie

Naast wondmaterialen levert MediReva hulpmiddelen voor negatieve druktherapie in de thuissituatie. Hiervoor werken we samen met alle fabrikanten in Nederland. Van deze fabrikanten levert MediReva pompen en disposables.

De wondverpleegkundigen van MediReva bieden de zorgprofessional ondersteuning, scholing en begeleiding in de thuissituatie.

Snel en eenvoudig voorschrijven via MediRevaNet

Om het maximale uit de samenwerking te halen en jou als zorgprofessional optimaal te ondersteunen, biedt MediReva een uniek digitaal beheerplatform: MediRevaNet. Kenmerkend aan MediRevaNet is het gebruiksgemak en de gebruiksveiligheid. Niet voor niets wordt het door zorgprofessionals het snelste en meest gebruiksvriendelijke beheerplatform genoemd.

Login of maak een account aan

Opleiding Aandachtsvelder wond

Wil je je kennis van (complexe) wondzorg verbreden? Dan is de opleiding Aandachtsvelder wond iets voor jou. Ervaren en enthousiaste wondverpleegkundigen en -consulenten nemen je mee in het herkennen, behandelen en tijdig signaleren van wonden. De opleiding is interactief, zodat je je opgedane kennis meteen kunt toepassen in de praktijk. Je sluit de opleiding af met een toets, waarna je een certificaat ontvangt. Cursisten beoordelen de opleiding met een 8,7.

Voor wie?
Deze interactieve opleiding van vijf lesdagen is speciaal ontwikkeld voor verpleegkundigen (niveau 4 t/m 6), verzorgenden IG (niveau 3), doktersassistenten en praktijkondersteuners. Voor het volgen van de opleiding ontvang je 35 accreditatiepunten (geaccrediteerd door het Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V).

Dit ga je leren binnen de opleiding Aandachtsvelder wond

 • Algemene wondzorg, het registreren van (complexe) wonden en productkennis
 • Chirurgische en traumatische wonden, inclusief negatieve druktherapie (NDT), infectie en ischemie
 • Decubitus en Incontinence Associated Dermatitis (IAD): oncologische wonden/ulcera, diabetische voet
 • Ulcus cruris, arteriële en veneuze insufficiëntie, oedeem en compressie, dermatologische aspecten van wondzorg
 • Casuïstiek: wondmarkt en vaardigheidscarrousel

Lesdagen en locaties

We willen de opleiding Aandachtsvelder wond graag in heel Nederland verzorgen. Op basis van de aanmeldingen bekijken we de definitieve lesdagen en locaties voor 2024. Om in een regio te starten, zijn minimaal 15 aanmeldingen nodig.

De leslocaties en data in 2024 zijn:

1. Culemborg
januari – maart
(aanmelding gesloten)

2. Venray
februari – april
(aanmelding gesloten)

3. Arnhem
april – juni
(aanmelding gesloten)

4. Steenwijk
september – november
(VOL)

5. Eindhoven (nog 1 plek vrij)
september – december

6. Zoetermeer (nog 3 plekken vrij)
Bouwend Nederland, Zilverstraat 69, 2718 RP Zoetermeer
(3 oktober, 17 oktober, 5 november, 21 november, 10 december)

Aanmelden voor de opleiding Aandachtsvelder wond

De studiekosten voor de opleiding Aandachtsvelder wond zijn € 999,- per cursist. Hierbij zijn de documentatie, locatie en faciliteiten zoals koffie, thee, water en lunch inbegrepen.

Aanmelden kan via het onderstaande aanmeldformulier. Vervolgens nemen wij contact met je op. Wij hebben er zin in, jij ook?

Je kunt op ons rekenen.