Wondkasten

MediReva plaatst wondkasten bij huisartsen, poliklinieken van ziekenhuizen, dermatologische centra en radiotherapeutische instituten. De inhoud hiervan wordt bepaald in overleg met de verantwoordelijke zorgprofessional(s) van de instelling. De verantwoordelijke zorgprofessional zorgt dat patiënten die naar huis gaan een product uit deze consignatievoorraad krijgen.
Vervolgens registreert hij/zij deze uitgifte in MediRevaNet op naam van de patiënt, zodat wij het product kunnen declareren bij de zorgverzekeraar.

MediReva beheert de voorraad van deze wondkasten en vult deze periodiek aan. Ziekenhuizen hoeven zich dus geen zorgen te maken over voldoende voorraad – en hebben ook geen omkijken naar de kosten hiervan. Wel zo makkelijk!

Negatieve druktherapie

Naast wondmaterialen levert MediReva ook hulpmiddelen voor negatieve druktherapie in de thuissituatie. Hiervoor werken we samen met alle actieve fabrikanten in Nederland. Van deze fabrikanten leveren we de pompen en alle disposables in de thuissituatie.

Naast inhoudelijke begeleiding van patiënten biedt onze wondverpleegkundige ondersteuning, scholing en begeleiding in de thuissituatie. Bij de inzet van negatieve druktherapie is bij de eerste verbandwissel of start van de therapie een regio- of wondverpleegkundige van MediReva aanwezig. Daarnaast faciliteert MediReva (bij)scholingen voor de medewerkers van de betrokken thuiszorg-organisaties.