Wat is Care 4 Stoma?

Om stomadragers te helpen en hun zelfredzaamheid een boost te geven, heeft MediReva in samenwerking met het Catharina Ziekenhuis het zorgprogramma Care 4 Stoma ontwikkeld. Dit betekent dat stomapatiënten van het Catharina Ziekenhuis worden aangemeld bij MediReva voor het leveren van stomamateriaal en daarbij passende service- en dienstverlening. In het traject van Care 4 Stoma ontvang je als patiënt intensieve begeleiding omtrent stomazorg. Ook kun je rekenen op een efficiënte en professionele inzet van middelen en mensen. Dit alles gebeurt in nauwe samenwerking met jou als patiënt. Het doel is om je zoveel mogelijk te trainen in je zelfstandigheid. Dit zodat je meer regie krijgt over je eigen leven en minder afhankelijk bent van de thuiszorg. En met succes! Voorheen gingen negen op de tien patiënten naar huis met thuiszorg, dankzij Care 4 Stoma gaan negen op de tien patiënten naar huis zonder thuiszorg.

Luister hier de podcast over Care 4 Stoma waar Johanne Bloemen (chirurg) en Liesbeth van Erp (verpleegkundige stomazorg) van het Catharina Ziekenhuis antwoord geven op veelgestelde vragen.

Gouden Zinnige Zorg Award 2019

Care 4 Stoma is bekroond met de Gouden Zinnig Zorg Award 2019. Met de Zinnige Zorg Award zet zorgverzekeraar VGZ zorgaanbieders met aansprekende voorbeelden van zinnige zorg in de schijnwerpers. Zo helpen ze initiatieven die de zorg in Nederland beter en simpeler maken vooruit. Bekijk onderstaande video die speciaal hierover gemaakt is.

Waarom is zelfredzaamheid belangrijk?

Onder zelfredzaamheid verstaan we het vermogen om voor jezelf te zorgen, zodat je je in het dagelijks leven kunt redden. Als je op de hoogte bent van hoe je voor jezelf én je stoma moet zorgen, betekent dat dat je sneller zelfstandig functioneert. En dat verhoogt je kwaliteit van leven. Wel zo prettig! Een belangrijke factor bij zelfredzaamheid is het goed om kunnen gaan met stomamaterialen en de verzorging van de stoma. Dat verkleint ook de kans op huid- en stomacomplicaties. Win-win dus! Kijk voor handige instructievideo’s op ons Kenniscentrum. In onze instructievideo’s tonen wij een aantal veelvoorkomende basishandelingen.