Bij MediReva hebben we ook regelmatig stagiaires die een periode met ons mee komen lopen, een onderzoek uitvoeren en ervaring opdoen. Benieuwd hoe ze dit ervaren? Stagiaire Anouk Wolfs loopt stage op onze HR afdeling en vertelt haar ervaringen.

 

Anouk, stel jezelf eens voor?

Hi! Mijn naam is Anouk Wolfs, ik ben 22 jaar oud en woon in Eijsden. Sinds september loop ik, vanuit de opleiding Business Studies, stage bij MediReva op de HR-afdeling. Hier vertel ik jullie graag wat meer over.

 

Hoe ben je bij MediReva terecht gekomen?

MediReva was voor mij geen onbekende organisatie. Dit komt door mijn vorige opleiding verpleegkunde. De cultuur, de gedeelde waarde en het feit dat MediReva een dynamische organisatie zijn dingen die me erg aanspraken. Ik stuurde een open sollicitatie en een week later mocht ik op kennismakingsgesprek komen. Er werd gepraat over een mogelijke opdracht, de duur van de stage en het aantal uren. Nadat ik ook een tweede gesprek had gehad en kennis had gemaakt met een aantal collega’s werd bekend dat ik stage mocht komen lopen.

 

Hoe was je welkom hier bij ons?

Al voor de start van deze stage werd ik uitgenodigd voor het teamuitje, wat voelde als een enorm warm welkom. Ook de eerste weken van de stage heb ik zo ervaren. Ik heb leuke, gezellige collega’s waarvan ik echt iets kan leren en die me ook goed begeleiden in mijn leerproces. Voornamelijk de laagdrempeligheid en de gelijkwaardigheid op de werkvloer ervaar ik als zeer positief. Ik zou MediReva omschrijven als een warm, informeel familiebedrijf en tegelijkertijd een professionele organisatie.

 

Wat ga je allemaal doen in je tijd bij MediReva?

Na mijn inwerkperiode heb ik samen met mijn stagebegeleider gekeken welke werkzaamheden ik zou kunnen uitvoeren en bij welke projecten ik zou kunnen aansluiten. De eerste helft van de stage heb ik me voornamelijk bezig gehouden met de personeelsmutaties via het systeem AFAS, het beantwoorden van vragen van medewerkers via de mail en de telefoon, het bijwonen van gesprekken en het meedoen in projecten. Wat ik in deze periode fijn vond was dat ik alle overleggen mocht bijwonen en collega’s ook actief vroegen naar mijn mening. Daarnaast heb ik iedere week een evaluatie moment gepland met mijn stagebegeleider om te kijken hoe de stage verloopt. Naarmate de stage vordert mag ik steeds meer werkzaamheden zelf doen en wordt ik actief betrokken bij gesprekken en het uitvoeren van projecten.

 

Klinkt goed, Anouk! Als laatste, hoe zou je de stage in het kort omschrijven?

Ik ervaar de stage als een leerproces waarbij ik zelf de regie heb. Dit omdat je door interesse te tonen en proactief mee te denken zelf bepaald hoeveel je leert binnen MediReva. Dus: ben jij leergierig, proactief en nog opzoek naar een leuke stageplek? Bekijk dan zeker de stagemogelijkheden bij MediReva!